Helyi közélet

2015.02.10. 11:59

Növekedési hitelből több haszonjárművet

Budapest - Az importált használt személyautók korösszetétele kedvezőtlenül változott meg.

Budapest - Az importált használt személyautók korösszetétele kedvezőtlenül változott meg. A személyautók piacán a növekedés januárban az előrejelzésnek megfelelő nagyságrendben folytatódott. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete kimutatása alapján a magánvásárlók jelenleg inkább a használt autó kínálatból elégítik ki igényeiket, bár valószínűsíthető az is, hogy a céges vásárlások egy része magánjellegű, csupán az ÁFA-visszaigénylés miatt kerül az adott autó céges vásárlási körbe és finanszírozásba.

Sajnálatos és a vásárlók és a magyar állam érdekeit sem szolgálja, hogy az importált használt személyautók korösszetétele kedvezőtlenül változott meg az utóbbi években, az importált használt autók átlag életkora meghaladja a 11 évet, ami az autópark öregedésének folytatódását, a káros anyag kibocsátás növekedését, közlekedés biztonsága csökkenését okozza, miközben a használt autó import a joghézagok kihasználásával az ÁFA meg nem fizetésében élen jár. A haszonjármű piacot továbbra is jelentősen motiválja a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja, így az a válság előtti potenciál közelében van, ami pozitív folyamatnak tekinthető.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában