Helyi közélet

2015.02.04. 09:10

Nem bonthatnak pezsgőt

Debrecen - Róna Péter és Chikán Attila szerint is csak részben orvosolták a devizahitel-problémát.

Debrecen - Róna Péter és Chikán Attila szerint is csak részben orvosolták a devizahitel-problémát.A devizahitelek forintosításával ezer milliárd forint tartozás-növekedéstől védte meg a kormány a lakosságot – fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter annak kapcsán, hogy február elsejével a devizaalapú lakáshitel, és vele az ebből eredő gondok is eltűnnek a hazai pénzügyi rendszerből.

A Naplónak a témában nyilatkozó Róna Péter közgazdász professzor úgy fogalmazott, hogy a devizahitelesek nem bonthatnak pezsgőt, hiszen a megsegítésükre egy igencsak „maszatolós” megoldás született. Chikán Attila, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora, a Versenyképességi Intézet igazgatója arról beszélt portálunknak, hogy természetesen nem született, mert nem is születhetett a problémára teljes körű megoldás. „Annyi, különböző helyzetben lévő adósról volt szó, hogy az esetükben valamiféle univerzális, mindenkire egyformán alkalmazható metodika kimunkálása teljességgel lehetetlen lett volna” – jelentette ki a volt gazdasági miniszter, aki kollégájával együtt arra számít, hogy az említett 1000 milliárd forint éreztetni fogja a hatását a belföldi vásárlóerő élénkülésében.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában