Helyi közélet

2015.02.10. 16:22

Negyedszázados az Egészségügyi Kar

Debrecen - Nemzetközi konferenciákkal, évkönyvvel, tanulmánykötetekkel emlékezik meg idén alapításának 25. éves jubileumáról az Egészségügyi Kar.

Debrecen - Nemzetközi konferenciákkal, évkönyvvel, tanulmánykötetekkel emlékezik meg idén alapításának 25. éves jubileumáról az Egészségügyi Kar.

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán 1990-ben indult el az első két szak – az általános szociális munkás és a védőnő – 30-30 hallgatóval. A kar a 2015-ös év eseményeit, rendezvényeit a negyedszázados jubileum jegyében tervezte meg, melyekről sajtótájékoztatón számolt be a kar vezetése.

Márciusban amerikai delegáció érkezik a karra a Louisville Egyetemről, mellyel több mint 20 éve ápolnak szoros kapcsolatot. A vendégoktatók és -hallgatók a szakmai programok mellett nemzetközi konferencián is részt vesznek majd. Május végén tartják a központi jubileumi rendezvényt, júniusban pedig a védőnői szolgálat centenáriumát és a kar védőnői képzésének 25 éves fennállását ünneplik – sorolta a főbb eseményeket Fábián Gergely fejlesztési és általános dékánhelyettes.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy a jubileumi tanévben digitális évkönyvet és több tanulmánykötetet, valamint Párbeszéd címmel online szociális munka folyóiratot jelentet meg az intézmény.

Az idősödő társadalmak egészségügyi és társadalmi kihívásaira reagálva a kar tervezi egy új, hiánypótló mesterszak, az öregkorral foglalkozó tudományág, a gerontológia mesterképzés elindítását magyar és angol nyelven 2016-tól. Ennek oktatói és tudományos hátterét biztosítja hazánk első és egyetlen Gerontológia Tanszéke, mely tavaly év végén jött létre. Az idős emberek ismereteinek szélesítésére tavasszal „Szépkorúak Akadémiáját” indítanak, ahol például számítógépkezelést tanulhatnak majd az érdeklődő nyugdíjasok – tájékoztatott Semsei Imre dékán.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában