Helyi közélet

2015.02.06. 14:59

Megálltak a toronyórák

Debrecen - Néhány napja állandóan fél 8-at mutat a Széchenyi utca elején található Csonkatemplom mind a négy toronyórája.

Debrecen - Néhány napja állandóan fél 8-at mutat a Széchenyi utca elején található Csonkatemplom mind a négy toronyórája.

Szakács György, a Debrecen Kistemplomi-Ispotályi Református Egyházközség lelkipásztora elmondta: egyelőre nem tudják mi okozza a mind a nyolc mutató helyes működéséért felelős, 2003. óta működő, központi digitális óraszerkezet hibáját. A javításról egy budapesti cég gondoskodik, akiknek jelezték a problémát, de eddig még nem jöttek meg a mesterek.

A templomban egyébként két korábban használt nagyméretű mechanikus órát is őriznek. Az egyik még a XIX. század második feléből, a másik a XX. század elejéről származik.

– Utoljára a református egység napján, három-négy éve egy villámcsapás következtében romlott el hosszabb időre az óra. Akkor nagyon sokba került a javítás – ismertette a lelkipásztor. Szakács György reményei szerint néhány napon belül sikerül a szerkezetet rendbe hozni.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában