Helyi közélet

2015.02.23. 10:15

Jegyzet: Veszprémi talány

<em>Elfogyott tehát a Fidesz kétharmada Veszprémben vasárnap este. Kész Zoltán független – egyébként a baloldali összefogás – képviselőjelölt nyerte az időközi országgyűlési képviselőjelölti választást fideszes riválisával szemben</em>. Kovács Zsolt jegyzete.

Elfogyott tehát a Fidesz kétharmada Veszprémben vasárnap este. Kész Zoltán független – egyébként a baloldali összefogás – képviselőjelölt nyerte az időközi országgyűlési képviselőjelölti választást fideszes riválisával szemben. Kovács Zsolt jegyzete.

A baloldalon nyilván hatalmas az öröm, hiszen nemcsak, hogy elolvadt a Fidesz kétharmada, hanem egy jobboldali körzetben sikerült győzniük. Ez pedig erőt, muníciót adhat a politikai identitásnak a következő időszakhoz. Bár a Fideszben előzőleg igyekeztek elbagatellizálni a veszprémi voksolás kimenetelét, mondván, minden lényeges, kétharmados törvényt meghoztak már, azért nem hihető, hogy ma reggeltől minden úgy megy majd a Fideszben, mint akárcsak vasárnap délután. A múlt év október végétől rohamos népszerűségvesztésben lévő, valamint a belső ellentétektől terhelt Fidesz parlamenti erejének veszprémi vesztése egyébként várható volt. És lesznek még további veszteségei is a lejtmenetben lévő kormányzóerőnek. A lényeg azonban az, hogy ki jön majd utánuk. Mert ha valamit rombolunk, párhuzamosan építeni is kellene. Ez utóbbit egyelőre nem látni az örömködők oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában