Helyi közélet

2015.02.17. 07:44

Jegyzet: Dupla pofon

<em>A kiskereskedelmi dolgozók vasárnapi száz százalékos bérpótlékát tartalmazó törvényjavaslat vitájának jövő hétre halasztását kérte Szatmáry Kristóf (Fidesz) a parlament gazdasági bizottságának hétfői ülésén, azzal érvelve, hogy az érintettek köréről még egyeztet a szaktárca. Eltekintve attól, hogy szokatlan módon egyeztetni akarnak, az igazán érdekes a bérpótlék kérdése (azt egyébként a szakszervezetek kezdeményezték)</em>. <strong>Szőke Tímea jegyzete</strong>.

A kiskereskedelmi dolgozók vasárnapi száz százalékos bérpótlékát tartalmazó törvényjavaslat vitájának jövő hétre halasztását kérte Szatmáry Kristóf (Fidesz) a parlament gazdasági bizottságának hétfői ülésén, azzal érvelve, hogy az érintettek köréről még egyeztet a szaktárca. Eltekintve attól, hogy szokatlan módon egyeztetni akarnak, az igazán érdekes a bérpótlék kérdése (azt egyébként a szakszervezetek kezdeményezték). Szőke Tímea jegyzete.

Miután egy tollvonással bezárták vasárnap az üzleteket (legalábbis a többségüket), dupla bért szavaz(hat)nak meg azoknak, akik különböző helyeken és okok miatt alkalmazottként mégis dolgoznak a hét utolsó napján. Természetesen nem a pótlékkal van bajom, hanem belegondolok, mit érezhet egy ilyen hír olvastán az az egyszeri eladó, árufeltöltő vagy pénztáros, akinek egy hónap múlva nem lesz többé vasárnapi műszakja. Egy részük nyilván örül, hogy otthon lehet a gyerekével, de bizonyára sokan szívesebben dolgoznának, talán csak azért, mert tartanak az elbocsátástól, vagy éppen azért, mert eddig is kaptak pótlékot (általában ötven százalékot), és minden kieső forint fájni fog a családi kasszának.

Ők most kiszámolhatják, mennyi pénz járna nekik, ha a honatyák álszent keménykedés helyett inkább okos kompromisszumokkal, a dolgozók valódi érdekeinek képviseletét szem előtt tartva alkotnák a törvényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában