Helyi közélet

2015.02.27. 12:39

Grafikáival emlékeznek az öntérvényű alkotóra

Debrecen - Május 15-én lesz négy éve, hogy 43 évesen úgy hagyott itt bennünket, ahogy élt: kívülállónak, a mindenben normalitást keresőnek megmagyarázhatatlanul.

Debrecen - Május 15-én lesz négy éve, hogy 43 évesen úgy hagyott itt bennünket, ahogy élt: kívülállónak, a mindenben normalitást keresőnek megmagyarázhatatlanul. A gyerekkorától naplót rajzoló Trón Árpádról mindent elmond a Naplóban egykor megjelent hitvallása: „Ebben a világban az értelmes és tartalmas életben maradáshoz szerencse kell. Én mégis optimista vagyok, hiszen, ha nem így lenne, semmi értelme nem volna annak, amit csinálok. Egyébként pedig azért festek, mert szóban nem tudom elmondani azt, amit fontosnak tartok a világból...

S, hogy gondolatait nem csak ecsettel, hanem rajzeszközökkel is „elmondta” annak bizonyítéka a két évvel ezelőttit követő újabb emlékkiállítása, ezúttal a grafikáiból összeállítva. A tragikus sorsú, öntérvényű művész tárlatának most is a DOTE Elméleti Galériája ad otthont, vasárnap 11 órakor Arany Lajos Holló László-díjas művészeti író nyitja meg, közreműködik a művész előző emlékkiállítását nyitó Jámbor József, a Csokonai Színház színművész-rendezője és a SOLAR SURF zenekar.

A tárlat március 27-ig tekinthető meg naponta 8 és 20 óra között a DOTE Elméleti Galériájában.

HBN-ÉP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában