Helyi közélet

2015.02.17. 10:12

Disznótor japán kendós fiatalokkal

Hajdúnánás - A házi sertés tradicionális levágását és feldolgozását elevenítették fel február 14-én a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ parkolójában.

Hajdúnánás - A házi sertés tradicionális levágását és feldolgozását elevenítették fel február 14-én a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ parkolójában.Sült kolbász, hagymás vér, hurka és toros káposzta ínycsiklandó illata szállt a levegőben a Művelődési Központ parkolójában szombat délelőtt. A disznótor fő célja, hogy teret adjon a régi szokásoknak, a mára lassan veszendőbe menő hagyományoknak, melyek a legnagyobb közösségi eseményei voltak a paraszti családoknál.

A rendezvény fővédnöke, Szólláth Tibor polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: fontos, hogy a következő generációkra is átörökítsük azokat a hagyományokat, amelyeket szüleinktől, nagyszüleinktől örököltünk.

A disznótor különlegessége volt, hogy a február 11-15. között Hajdúnánásra látogató tokiói Kokushikan Egyetem kendó szakos hallgatói is részt vettek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában