2015.02.17. 10:12
Disznótor japán kendós fiatalokkal
Hajdúnánás - A házi sertés tradicionális levágását és feldolgozását elevenítették fel február 14-én a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ parkolójában.
Hajdúnánás - A házi sertés tradicionális levágását és feldolgozását elevenítették fel február 14-én a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ parkolójában.Sült kolbász, hagymás vér, hurka és toros káposzta ínycsiklandó illata szállt a levegőben a Művelődési Központ parkolójában szombat délelőtt. A disznótor fő célja, hogy teret adjon a régi szokásoknak, a mára lassan veszendőbe menő hagyományoknak, melyek a legnagyobb közösségi eseményei voltak a paraszti családoknál.
A rendezvény fővédnöke, Szólláth Tibor polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: fontos, hogy a következő generációkra is átörökítsük azokat a hagyományokat, amelyeket szüleinktől, nagyszüleinktől örököltünk.
A disznótor különlegessége volt, hogy a február 11-15. között Hajdúnánásra látogató tokiói Kokushikan Egyetem kendó szakos hallgatói is részt vettek.
HBN