Helyi közélet

2015.02.12. 10:05

Bíróság elé áll a hajléktalan fejhallgatórabló

Debrecen - Bíróság elé állítást javasolnak a rendőrök azzal a 33 éves férfival szemben, aki Debrecenben kirabolta áldozatát.

Debrecen - Bíróság elé állítást javasolnak a rendőrök azzal a 33 éves férfival szemben, aki Debrecenben kirabolta áldozatát.

A Debreceni Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 33 éves N. Gyulával szemben.

A nyomozás adatai szerint egy 17 éves fiú sétált 2015. január 22-én 18 óra 20 perc körüli időben Debrecenben, a Hunyadi utcában, amikor a gyanúsított hátulról lefogta, és a fejéről lerántotta a fejhallgatóját. A fiatal fiú megfordult, megfogta a fejhallgatója vezetékét és dulakodni kezdett a férfival, aki a kezében lévő serpenyővel megfenyegette őt. A sértett kiütötte támadója kezéből a serpenyőt, azonban eközben a fejhallgató kábele elszakadt. A fejhallgatót N. Gyula a táskájába tette, majd a serpenyőt is felvette a földről és a helyszínről elmenekült.

Az áldozat követni kezdte támadóját, miközben telefonon segítséget kért a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjától. A bejelentést követően helyszínre érkező járőröknek a Péterfia utcában a fiú megmutatta, hogy a férfi melyik közeli épületbe futott be.

A rendőrök a 33 éves, utcán élő férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra. A nyomozók N. Gyulát gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Debreceni Járásbíróság elrendelt. A 33 éves férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a terhelttel szemben folytatott nyomozást 2015. február 5-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -


Debrecen - Nem ijedt meg a rablótól az a 17 éves fiatal, akit csütörtök este a cívisvárosi Hunyadi utcán támadtak meg. Az ismeretlen hátulról fogta le, és tépte le a fejéről a fejhallgatót.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában