Helyi közélet

2015.02.23. 15:06

A névadóra emlékeztek

Debrecen - Fennállásának ötödik évfordulóját ünnepelte Kerpely Kálmán Szakkollégium hétfőn.

Debrecen - Fennállásának ötödik évfordulóját ünnepelte Kerpely Kálmán Szakkollégium hétfőn.

A magas színvonalú gyakorlati képzéssel járul hozzá a Debreceni Egyetem szakemberképzéséhez a 2010-ben alakult Kerpely Kálmán Szakkollégium az egyetem agrárkarán. Az új kapcsolatok kiépítése mellett feladata még a meglévő partnerség ápolás a hazai és külföldi munkaerő piaci szereplőkkel, vállalkozásokkal, társintézményekkel.

Jelenleg 40 alap- és mesterszakos diáknak, valamint 15 PhD hallgatónak nyújt lehetőséget, hogy szakterületükön, érdeklődésüknek megfelelően több ismeretanyagot szerezzenek, illetve a hallgatói támogatási rendszer segítségével gyakorlati kutatásokat végezzenek.

A szakkollégium fennállásának ötödik évfordulója, valamint Kerpely Kálmán agrármérnök, növénynemesítő születésének 150. évfordulója alkalmából rendezték meg az V. Kerpely Kálmán Szakmai Napok a Gyakorlatorientált Oktatásért Konferenciát. A hétfői eseményen koszorúzással emlékeztek meg a magyarországi mezőgazdasági szakoktatás kiemelkedő alakjára az egyetem Böszörményi úti campusának szoborparkjában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában