Helyi közélet

2015.02.23. 13:35

A Kabbala a zsidó hagyományokban

Debrecen - Második éve működik a Debreceni Zsidó Hitközség székházában a Zsidó Szabadegyetem. Az idei év a sokarcú zsidóság bemutatását tekinti fő céljának a havi rendszerességgel tartandó előadássorozatban a különböző vallási nézetű hallgatóságnak.

Debrecen - Második éve működik a Debreceni Zsidó Hitközség székházában a Zsidó Szabadegyetem. Az idei év a sokarcú zsidóság bemutatását tekinti fő céljának a havi rendszerességgel tartandó előadássorozatban a különböző vallási nézetű hallgatóságnak. A szervezők szerint az ismeretterjesztés ezen formája hozzájárul a zsidóság széleskörű megismeréséhez és elismeréséhez.

Az előadók ismert tudós emberek, vallási vezetők, egyetemi tanárok, akik elsősorban az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem oktatói közül kerülnek ki. Az eddigi témák: a zsidó humor, művészet, a zene a vallás,a történelem és a holocaust köré csoportosultak.

Legutóbb február 22-én tartottak előadást A Kabbala a zsidó hagyományokban címmel. Hallhattunk a kabbaláról, mint a ókori eredetű zsidó misztikus tudományról - amelyet sok sztár is követ napjainkban - dr. Asher G. Ehrenfeld főrabbi előadásában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában