Helyi közélet

2015.01.15. 08:09

Újabb nagy áruház lehet bajban?

Debrecen - Törökország, Románia és Bulgária után Magyarországról is kivonulhat a Baumax?

Debrecen - Törökország, Románia és Bulgária után Magyarországról is kivonulhat a Baumax?

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a bezárásra utaló jelek a Baumax áruházaiban. Egyrészt tavaly december 31-gyel megszüntették vevőkártyaprogramjaikat, másrészt az év végi folyamatos akciók után, idén „készletkiseprést” végeztek boltjaikban, negyedével olcsóbban kínálva még az akciós termékeket is.

A debreceni üzletben járva a héten azt tapasztaltuk, hogy a dolgozók egyes osztályokat teljesen kiürítettek. Amikor az új áru felől érdeklődtünk, kiderült, hónapok óta nem rendeltek, nem kaptak.

Eddig azonban senki sem értesítette őket hivatalosan, hogy bezárna az áruház. Arról még tavaly ősszel cikkezett a sajtó, hogy a Baumax alapítója, Karl-Heinz Essl a sikertelen kelet-európai terjeszkedés miatt kénytelen volt feláldozni műkincsgyűjteményét, hogy a bevételből megmenthesse a cégét. A áruházlánc akkor Romániából, Bulgáriából és Törökországból vonult ki.

A Világgazdaság Online októberben arról írt, a Baumax a többi európai lakásfejlesztési hálózathoz hasonlóan megszenvedte a kereslet csökkenését és a gazdasági pangást. Céljuk az akkori bezárásokkal a lap szerint az volt, hogy kihúzzák 2016-ig, amíg a hitelező bankokkal kidolgozott szerkezetátalakítás lezajlik.

Hogy a mostani történések hátterében mi áll, egyelőre nem sikerült megtudnunk a Baumaxtól, hétfőn elküldött kérdéseinkre ugyanis eddig nem érkezett válasz.

HBN-SZFÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában