Helyi közélet

2015.01.16. 07:20

Téglával és ostorral ütötte az élettársát

Debrecen - A bántalmazottnak 8 napon belüli sérülést, munkáltatójának 125 ezer forintos kárt okozott a férfi.

Debrecen - A bántalmazottnak 8 napon belüli sérülést, munkáltatójának 125 ezer forintos kárt okozott a férfi.

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki veszekedést követően, az élettársát egy tégladarabbal bordán ütötte, majd karikás ostorral – körülbelül 6-7 alkalommal bal lábszárán és combtájékán bántalmazta, ezt követően pedig ásónyéllel megrongálta a munkáltatója autóját – tájékoztatott dr. Pocsai Edit megyei főügyész.

A 49 éves román állampolgárságú vádlott élettársa a bántalmazás következtében több, 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, figyelembe véve azonban a sérült testtájékokat, az erőbehatás nagyságát és irányát, megállapítható, hogy a vádlott sokkal súlyosabb sebeket próbált okozni. Az ásónyéllel való ütések következtében a férfi munkáltatójának tulajdonában lévő autó szélvédője betört, a jobb oldali visszapillantó tükre letört, valamint a karosszériája is több helyen megrongálódott; mindezzel 125 ezer forintos kárt okozott a vádlott.

A Debreceni Járási Ügyészség vádiratában végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az egyébként büntetlen előéletű férfival szemben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában