Helyi közélet

2015.01.21. 16:26

Nyeregből üldözik a bűnözőket

Debrecen - Ezentúl tíz lovas polgárőr is igyekszik a debreceni külterületek rendjére vigyázni.

Debrecen - Ezentúl tíz lovas polgárőr is igyekszik a debreceni külterületek rendjére vigyázni.

Retteghetnek a fatolvajok és a betörők. Lovas polgárőrök tűntek fel a Monostorpályi út vége felé, illetve Pac környékén. A Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívisvárosért alelnökétől megtudtuk, hogy a helyi Szabad Lovak Sportegyesület tagjai léptek be kötelékükbe. A profi lovasok ezentúl szabadidejükben, saját lovaikon a rendőrség által meghatározott feladatokat fognak végrehajtani a város külterületein. Felbukkanásukra elsősorban a Bayk András és a Biczó István kertben, Halápon, valamint Nagycserén lehet majd számítani.

Dolycsák Ferenc elmondta: a lovasok olyan ösvényekre, nagyon sáros, esetleg vastagabb hóval borított helyekre is el tudnak jutni ahová autóval, vagy gyalog mások nem tudnak. Lóhátról nagyobb területet látnak be, hamarabb észreveszik például a fatolvajokat, gyanús alakokat. Az autóval szemben lóval csendesen is tudnak közlekedni.

Amennyiben az új polgárőrök májusban az Országos Polgárőr Szövetségnél sikeres vizsgát tesznek, az Országos Polgárőr Szövetség felszereléssel, például csizmával, nadrággal látja majd el őket.

A Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívisvárosért alelnöke arról is beszélt, hogy a Sas utca 2. szám alatti irodájukban várják azok jelentkezését, akik profi lovasok és szívesen csatlakoznának a polgárőrökhöz.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában