Helyi közélet

2015.01.21. 12:12

Nagy érdeklődés övezi Debrecent Ausztriában

Ausztria - Debrecen és Hortobágy 70 ország 780 kiállítója mellett a Magyar Turizmus Zrt. nemzeti standján állított ki.

Ausztria - Debrecen és Hortobágy 70 ország 780 kiállítója mellett a Magyar Turizmus Zrt. nemzeti standján állított ki.

A Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület negyedik alkalommal vett részt idén a bécsi Ferien Messén. Közép-Európa legnagyobb turisztikai közönségvásárát január 15–18. között rendezték az osztrák fővárosban, ahol Debrecen és Hortobágy 70 ország 780 kiállítója mellett a Magyar Turizmus Zrt. nemzeti standján állított ki. A kiállítást ebben az évben is nagy érdeklődés övezte, a négy nap alatt 150 ezer látogató regisztrált rá – adta hírül az egyesület.

Fokozott érdeklődés

A vásári jelenlét fontosságát a 2014 decemberében az osztrák vasúti társaság, az ÖBB által indított és üzemeltetett Bécs–Debrecen közvetlen vasúti összeköttetés emelte. A járatindítás kapcsán az egyesület már tavaly megkezdte a Magyar Turizmus Zrt.-vel és az ÖBB-vel közösen Debrecen népszerűsítését.

Az osztrák utazóközönség számára egy jól ismert szolgáltató neve elegendő minőségi garancia ahhoz, hogy új desztinációba látogassanak, így az ÖBB-vel kialakított együttműködés sokszorosára növelte a Debrecen iránti érdeklődést. A kiállításon ennek köszönhetően sok látogató úgy érkezett a Debrecen pulthoz, hogy már hallott a vonatjáratról és ennek kapcsán keresett információt a desztinációról. A nagy érdeklődést bizonyítja, hogy a négy nap alatt az egyesület új Debrecen és Hortobágy térségét bemutató német nyelvű imázs kiadványából, az összes példány elfogyott a debreceni mézeskalács-souvenirrel együtt, melynek címkéje szintén a Bécs–Debrecen közvetlen vonatjáratot népszerűsítette.

A nagyszámú érdeklődő mellett kiemelkedő eredmény, hogy az osztrák vasúttársaság utazási irodája, a Rail Tours és a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület között elindult egy partnerség, melynek keretében a Rail Tours Ausztria 17 pontján működő irodájában kínálja majd a debreceni szálláshelyek csomagajánlatait a Bécs–Debrecen vonatjárat kapcsán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában