Helyi közélet

2015.01.02. 16:26

Jegyzet: Tűzijáték

<em>Néhány órája még színes rakéták százai húztak a magasba, robbantak szét, s tűzlabdákat eregetve nyelte el azokat az új év első éjszakája.</em> Szabó Zsolt László jegyzete.

Néhány órája még színes rakéták százai húztak a magasba, robbantak szét, s tűzlabdákat eregetve nyelte el azokat az új év első éjszakája. Szabó Zsolt László jegyzete.

Az év végi otthoni tűzijátékok engedélyezéssel a törvényalkotók célja az lehetett, hogy ellenőrzött és biztonságos termékekhez jussanak hozzá az emberek úgy, hogy közben a szilveszterkor elműködő pirotechnikai eszközök forgalma kifehéredjen, ezzel bevételhez juttatva a költségvetést és a forgalmazókat. A betiltott petárdák vissza is szorultak. Ennek ellenére, aki szeretné, az interneten akár otthonról is beszerezheti. Emlékszem, néhány éve a december beköszöntével már durrogtak a kis rudak az iskolából hazavezető úton. A legügyesebb rejtegetőket és a valódi robbantómestereket sosem kapták el. És azokat sem, akikről nem feltételezték, hogy lehet nekik. Így pukkantak a kis zöld rudak jobb esetben az árkokban, rosszabb esetben a postaládákban, telefonfü lkékben. Az újévet köszöntő rakétákat is talán ezek a robbantómesterek engedték útjukra, s nyugodtan tehették, senki nem szólt érte. De az adrenalinszintjük talán nem szökött olyan magasra, mint a rakéták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában