Helyi közélet

2015.01.21. 14:53

Izgalmas évkezdet a világ tőkepiacain

Debrecen - Amerika némileg lelassul, Európa viszont növekedési fokozatban kapcsolhat.

Debrecen - Amerika némileg lelassul, Európa viszont növekedési fokozatban kapcsolhat.

„Izgalmasan indul az év a tőkepiacokon, már az első negyedév is sok meglepetést hozhat. A főszerepet ezúttal az Európai Központi Bank játssza, hiszen jó eséllyel már az év elején meglépi a likviditásbővítést, amire a piacok várnak. A részvénypiacokon azonban a tavaly őszi korrekcióhoz hasonló ingadozásokra lehet számítani, ezért jelenleg a részvényeket csak védett formában javasoljuk” – tanácsolja Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója az első negyedévre.

Szerinte globálisan a világgazdaság a tavalyi évhez hasonlóan alakulhat, ezért az első negyedévben a legnagyobb gazdaságok tekintetében nem számítanak nagy meglepetésekre. Amerika az eddigi jó növekedés után várhatóan némileg lelassul, Európa a gyengülő költségvetési megszorításoknak eredményeként végre magasabb növekedési fokozatra kapcsolhat, a kínai gazdaság növekedésének fenntarthatósága pedig továbbra is nagy kérdőjel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában