Helyi közélet

2015.01.06. 12:59

Hajdú-Bihar az első világégésben

Hajdú-Bihar - Tavaly volt száz esztendeje az első világháború kitörésének. Félő, hogy padlásokon, öreg házak mélyén, komódokban, papírdobozokban, pincékben porosodó tárgyemlékek sokasága tűnik el anélkül, hogy emlékeztethetne a 20. század egyik meghatározó mozzanatára. Mindenki számára világos kell legyen, hogy ezen értékek megmentése kötelező feladatunk a jövő generációi, gyermekeink, unokáink számára.

Hajdú-Bihar - Tavaly volt száz esztendeje az első világháború kitörésének. Félő, hogy padlásokon, öreg házak mélyén, komódokban, papírdobozokban, pincékben porosodó tárgyemlékek sokasága tűnik el anélkül, hogy emlékeztethetne a 20. század egyik meghatározó mozzanatára. Mindenki számára világos kell legyen, hogy ezen értékek megmentése kötelező feladatunk a jövő generációi, gyermekeink, unokáink számára.A Hajdú-Bihar Megyei Lovas és Huszárhagyomány-őrző Közhasznú Egyesület eltökélte, hogy felkutatja és megmenti az utókor számára a megyénk szülötteihez, a Hajdú-Biharhoz köthető fényképeket. A fotókból kiállítást is szerveznének.

A Napló és a Hajdú Online segíteni kívánja a fontosnak tartott kezdeményezést, ezért arra kérjük Tisztelt Olvasóinkat, hogy amennyiben tudomással bírnak ilyen fényképekről, tárgyi emlékekről, hívják lapunk ügyeletes munkatársát (név és telefonszám minden nap az újság Szolgáltatás oldalán). Mi feljegyezzük az Önök elérhetőségét és továbbítjuk az egyesület illetékesének. Ha szükséges, úgy el is mennek ezen emlékekért. A személyes információkat bizalmasan kezeljük!

Akinek lehetősége van e-mailben küldeni első világháborús, megyei kötődésű fényképet, kérjük a [email protected] címre továbbítsa! A képekhez írják oda, hogy ki szerepel rajta, illetve bármilyen kommentárt szívesen veszünk. A fotókból a Naplóban és a HAON-on komplett összeállításokat is szívesen közölnénk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában