2015.01.19. 07:54
Debreceni városbál: ami szem-szájnak ingere
Debrecen – Eltévedhettünk az ínyencségek között a szombati debreceni városbálon, ahol a „magyaros utca” többek között Újházi tyúkhúslevest kínált zöldségekkel sült szürke marha nyakával, Jókai babmártással mangalica tepertős stircelt burgonyával, kolbászos kelkáposztával. Waldorf salátát tormás marhanyelvvel.
Debrecen – Eltévedhettünk az ínyencségek között a szombati debreceni városbálon, ahol a „magyaros utca” többek között Újházi tyúkhúslevest kínált zöldségekkel sült szürke marha nyakával, Jókai babmártással mangalica tepertős stircelt burgonyával, kolbászos kelkáposztával. Waldorf salátát tormás marhanyelvvel.
A „Debrecen utcán” csipetkés kakasgulyást, mangalicából készített debreceni töltött káposztát vehetett magához a bálozó, vagy gesztenyével és asztalt szilvával töltött pulykamellet vajas bébi zöldségekkel.
A „mediterrán utcán” citrusos bárány raguleves várt toszkán szárított paradicsommal és spárgával töltött, pancettában sütött tengeri halfilével, bazsalikomos hollandival, parmezán rizottóval, vagy például mediterrán bárányragu fetával, rakott puliszkával.
A távol-keleti ízek kedvelői kókusztejes, csirkés Tom Young-levest választhattak osztrigás gyömbéres szószban lévő zöldséges tavaszi tekerccsel, szójás káposztával, fűszeres sült tofuval, de vesés-chilis sertésfalatok is kerültek az asztalra vízi gesztenyével, illatos gombákkal, citromfüves forgatott burgonyával.
Éjféli menüként korhely káposztalevest tálaltak fűszeres túróval sült-füstölt csülökkel, tejfölös forgatott burgonyával, ananásszal töltött csirkemellet serrano sonkában sütve, cheddar sajtmártással, vargányás rizottóval.
HBN