Helyi közélet

2015.01.04. 13:00

Azt hitték elintézték, mindketten bíróság elé állnak

Hosszúpályi - „Egy állampolgár” tett bejelentést a pofozkodásról, most mindkét érintett felel.

Hosszúpályi - „Egy állampolgár” tett bejelentést a pofozkodásról, most mindkét érintett felel.

Rablásba és pofozkodásba fordult az ötfős társaság újévi italozása egy hosszúpályi családi házban január elsején kora este.

A társaságból L. Ferenc egy idő után nem érezte jól magát, ezért bement és lefeküdt az egyik szobában. R. János kis idő múlva utánament és késsel megfenyegetve pénzt követelt tőle, majd arcon is ütötte miután az ott lakó L. Ferenc a követelésnek nem tett eleget. A támadó a 28 éves férfi nadrágjának zsebéből kivette a készpénzt és a házból távozott. Miután L. Ferenc a történtek után magához tért, követni kezdte R. Jánost, akit az utcán utolért és többször arcon ütötte, miután hiába kérte vissza pénzét tőle. A pórul járt férfi eztán elhagyta a helyszínt. Hamarosan azonban kopogtattak nála a rendőrök.

Az esetről egy állampolgár telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét. A bejelentést követően a helyi rendőrőrs munkatársai adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd a két helyi lakost elfogták. A nyomozók R. Jánost rablás bűntett, míg L. Ferencet önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A 48 éves R. január 4-én előzetes letartóztatásba helyezték, L. Ferenc az jelenleg szabadlábon védekezhet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában