Helyi közélet

2015.01.22. 18:43

A „Kiskossuthosok” nagy szíve

Debrecen - Egy óriási játék pandamaci „ül majd be” a beteg gyerek iskolapadjába.

Debrecen - Egy óriási játék pandamaci „ül majd be” a beteg gyerek iskolapadjába.Kórházi kezelésre szoruló diáktársuk javára jótékonysági adománygyűjtő akciót szervezett az egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolája decemberben. Két hét alatt csaknem félmillió forint jött össze. A pénzből a Gyermekgyógyászati Klinikának egy új infúziós pumpát vásároltak, amit a leukémiás gyerekek kezelésére fognak használni. Az átadó ünnepségen az iskola igazgatója, Demeter Józsefné így fogalmazott: öröm volt látni, hogy a gyerekek milyen szívesen segítettek.

Komoly segítség

– Az eszköz segítségével gyorsan, pontosan és precízen be lehet állítani az infúzió csepegési idejét, a kemoterápiás dózist helyi mellékhatások nélkül – tájékoztatott Kiss Csongor, a Gyermekhematológiai–Onkológiai Tanszék tanszékvezetője.

Az adomány a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány közreműködésével jutott el a Gyermekgyógyászati Klinikára.

– Tavaly hirdettük meg a „Legyen infúziós pumpa minden ágy mellett” programunkat. Ehhez csatlakozott a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolája. Az intézmény segítőkészsége jó példa mások számára is – hangsúlyozta Hetey Attiláné, az alapítvány kuratóriumi tagja.

Panda akció

A szervezet idén egy új kezdeményezést is elindít, ami a beteg gyerekek kapcsolattartását segíti osztálytársaikkal.

– Egy óriás pandamacit viszünk el azokba az osztályokba, ahonnan a gyerekek súlyos betegség miatt hiányoznak. A panda addig ül a gyerek helyén, amíg a kezelés tart. A játékmacinak is lesz iskolatáskája, benne egyszer használatos fényképezőgép, füzet, toll, amikkel a tanulótársak üzenhetnek beteg osztálytársuknak – mondta Szilágyi Krisztina kórházpedagógus. A panda először a „Kiskossutba” ül be néhány órára, egy kisebb maci pedig a kórházi kezelés alatt lévő gyereknél lesz.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában