Helyi közélet

2014.12.04. 08:11

„Tegyék vissza a régi táblát, azt lehet látni!”

Az utasok többségének nem tetszenek a Nagyállomás új kijelzői.

Az utasok többségének nem tetszenek a Nagyállomás új kijelzői.Debrecen. – Mi van oda kiírva? Annyira kicsik a betűk, hogy nem látom. – Mikor megy a vonat Nyíregyházára? – Ki volt az a … aki ezeket az új monitorokat felrakatta? Hozzák vissza a régi táblát!

Ilyen és ehhez hasonló, sokszor a nyomdafestéket nem tűrő mondatok hangzanak el mostanában a Nagyállomás indulási oldalán. Az utasok azt a régi, több méter átmérőjű, úgynevezett „pergőlapos táblát sírják vissza”, amely évtizedeken keresztül a peronokhoz vezető kijárat fölött arról adott információkat, hogy mikor indulnak és érkeznek a vonatok. Helyette néhány napja két olyan jóval kisebb, lapos monitort szereltek fel a falra, amilyeneket az ember a nappalijába szokott vásárolni magának tévézni. Ezeken értelemszerűen lényegesen kisebb minden betű és szám mint a régin. Ráadásul a födém felől érkező neoncsövek fénye megcsillan, visszaverődik a felületükön. Így még a jó szemű fiatalok is hosszan „helyezkednek” előttük, hogy megtalálják a megfelelő pozíciót. Az idősebbek és a gyengébb szeműek, vagy a szemüvegüket keresik, vagy egymást kérdezgetik arról, hogy a másik mit lát.

-HBN-OCs-


Szóljon hozzá a Facebookon!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="450">


Debrecen - Új korszak az állomáson: kellemes női hang mondja be, hogy mikor jön a vonat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában