Helyi közélet

2014.12.27. 10:20

Ön szerint meglesz-e a böjtje a mostani enyhe időnek?

– Klímaváltozás idejét éljük; sok éve volt egyszer-kétszer nagy hó, szerintem egyre enyhébbek lesznek a telek, s hűvösebbek a nyarak – fogalmazott érdeklődésünkre Sarkadiné Bánhidi Zsuzsa. – A felmelegedés miatt tartós hóra sem igen számíthatunk – tette hozzá.

– Klímaváltozás idejét éljük; sok éve volt egyszer-kétszer nagy hó, szerintem egyre enyhébbek lesznek a telek, s hűvösebbek a nyarak – fogalmazott érdeklődésünkre Sarkadiné Bánhidi Zsuzsa. – A felmelegedés miatt tartós hóra sem igen számíthatunk – tette hozzá. Balogh Nikolett úgy véli, valószínűleg ki fog tolódni a tél; esélyes, hogy majd márciusban esik a hó: amikor már rügyeznek a fák, akkor jön a fagy, ami elviszi a termést.

Balogh Miklós jobban szerette volna, ha szép, havas karácsonyunk lett volna, amikor itt az ideje, mert az enyhe időnek a késői hideg lehet a böjtje.

– Arra tippelek, hogy március 15-én lesz megint a havazás, ugyanis keményen eltolódott az időjárás. A mezőgazdaság lesz az, amely megsínyli ezt a változást – hallhattuk Suták Miklóstól.

Nyári Tamás szerint is meglesz a böjtje, mert későbbre várható a hideg, a havazás. – A mezőgazdaságban dolgozó ismerőseim is attól tartanak, hogy a termés veszélybe kerül. Jobban örülnék, ha most lenne havazás és hidegebb – mondta.

Tavaly is így volt, idén is ez várható. Semmiféle téli hangulatom nincs, hiányolom a havazást, ami ehhez az évszakhoz hozzátartozik – osztotta meg velünk Léber Fanni.

HBN-MI | Fotók: Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában