Helyi közélet

2014.12.30. 09:01

Óévbúcsú tele hassal, tánccal

Hajdú-Bihar - Háromezerért a kedvenc étkünk, tizenezerért már válogathatunk.

Hajdú-Bihar - Háromezerért a kedvenc étkünk, tizenezerért már válogathatunk.

Ízlés dolga, hogy kényelmes fotelben a Saskabaré után csendesen elpukkanó pezsgővel a kézben, petárdaporos robajjal, letáncolt cipősarokkal vagy wellness-szállóban a pezsgőfürdőben koccintva kívánjuk köszönteni az új évet, annyi azonban bizonyos, hogy a megyében bőséges kínálattól roskadozik a szilveszteri rendezvények asztala.

Baconbe göngyölt szűzpecsenye sajtmártással, mandulás brokkolival, vörösboros, áfonyás vaddisznóragu burgonyakrokettel, kókuszos makron és aranygaluska borhabbal – néhány különlegesség, amelyekből az italok mellett korlátlanul fogyaszthatnak az egyik ismert debreceni kulturális központban szilveszterezők. A bulit szervező Molnár Tímea elmondta: az ide érkező – korosztályt tekintve egészen vegyes – társaság kulturáltan szórakozik, de az előírásoknak megfelelően két biztonsági őr is vigyáz az ötszáz főre.

„Táncol a hóember”

Épp ennyi főt képes befogadni biztonságosan egy debreceni egyetemi klub, ahová azonban háromszáz bulizót engednek majd be, annak érdekében, hogy a résztvevők minél komfortosabban tölthessék estéjüket – tudtuk meg az óévbúcsúztatást szervező cég ügyvezetőjétől. Bodor Béla Balázs elmondta: az elővételben 6000 forintért váltható jegyért cserébe korlátlanul töltik újra a poharakat a legtöbb itallal és a jelenlévők friss pékárura, szendvicsekre, lufiba rejtett ajándékkuponokra számíthatnak. A fiatalok előre küldhetnek zeneajánlatot a DJ-nek, aki ezekből is válogat szilveszteri szettjéhez – mondta.

A nádudvari ifjaknak nem kell a megyeszékhelyig utazni azért, hogy diszkóban rázhassák. A művelődési központ egyik termében ilyen stílusú lesz 2014 utolsó bulija. Egy másik helyiségben az idősebbeknek húzzák majd a „fül alá valót” – fogalmazott Varga Attila. A legünnepibb helyszínen, a színházteremben a talp alá is „jut” a zenéből, itt a helyi Nilzen zenekar hívja táncba a batyus bálba érkezőket.

Ez utóbbiba 2000, a másik két terembe 1500 forint volt a belépő, míg árusították. A hétszáz hely ugyanis már rég betelt – árulta el az egyik szervező, hozzátéve: az embereknek egyre kevesebb jut a szórakozásra, ezért népszerű a batyus bál, amihez mi helyszínt és zenekart biztosítunk.

„Vidéki kislány kéri, vegyük fel”

A téglási sportcsarnokban ugyanezt közel duplájáért nyújtják, igaz sztárvendéggel, L. L. Juniorral karöltve sétálhatnak át a 2015-ös évbe. A közel 6500 fős település bálozói a kedvenceiket fogyaszthatják, amennyiben megfőzik és magukkal viszik.

A szentpéterszegi szilveszter szervezői plakáton hirdették: „kellő jelentkező esetén” fejedelmi étket – füstölt tarjával, póréhagymával és sajttal töltött rántott szeletet, baconbe tekercselt, fehérborban párolt csirkecombot – szolgálnak fel egy átlagos menü áránál alig többe kerülő vacsorajegyért. A paródiákkal, tánccal, kabaréjelenettel és a Rokko Band zenéjével tarkított estre a belépő 3000 forintba kerül.

HBN–HABE


Boldog új évet, Debrecen!

A Kossuth téren utcabál várja az ünneplőket az év utolsó éjjelén.

Fellépnek a „Debrecen Hangja” tehetségkutató verseny előző évi felfedezettjei. Éjfélkor a Himnusz közös éneklése után, fölzúgnak a Református Nagytemplom harangjai és tűzijáték világítja be az eget. Ezután hajnalig rophatják a mulatozók az utcabálon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában