Helyi közélet

2014.12.12. 18:55

Napló TOP 100: Átadták 2013 legjobb vállalkozásainak díjait

Debrecen - Novotni István, a Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt. vezérigazgatója kapta a 2013-as év Napló TOP 100 Gazdasági díját; a vezetőnek óriási szerepe van abban, hogy a cég folyamatosan, a válságos időszakban is képes volt termékfejlesztésre, piacbővítésre.

Debrecen - Novotni István, a Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt. vezérigazgatója kapta a 2013-as év Napló TOP 100 Gazdasági díját; a vezetőnek óriási szerepe van abban, hogy a cég folyamatosan, a válságos időszakban is képes volt termékfejlesztésre, piacbővítésre.

Idén immár 15. alkalommal került sor Hajdú-Bihar vállalkozásainak elismerésére a Napló, a megyei kereskedelmi és iparkamara, illetve a NAV regionális igazgatósága közös rendezvényén; a díjakat pénteken a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában adta át többek között Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A további díjazottak nem okoztak meglepetést: akárcsak 2012-ben, 2013-ban is a legmagasabb nettó árbevételt a Tigáz Zrt. érte el, a legmagasabb adózás előtti eredménnyel és a legmagasabb exportárbevétellel a TEVA Gyógyszergyár Zrt. büszkélkedhet, ahogyan utóbbi a legnagyobb foglalkoztató és a legnagyobb hozzáadott értéket előállító vállalat is.

A rendezvényen bemutatták lapunk TOP 100 kiadványát is, mely a NAV elemzései alapján mutatja be a száz legnagyobb Hajdú-Bihar megyei székhelyű vállalkozás tavalyi eredményeit.

Tóth Árpádné, a NAV regionális főigazgató-helyettese előadásában elmondta, hogy megyénkben az értékesítés nettó árbevételének mintegy 60 százalékát a Top100 cégek adták 2013-ban. Varga Mihály figyelemre méltónak nevezte a száz legnagyobb Hajdú-bihari vállalkozás teljesítményét, a jövő évre vonatkozóan pedig optimista előrejelzést adott: úgy véli, Magyarországon 2015-ben 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel, a foglalkoztatás további bővülésével, a háztartások fogyasztásának 2,6 százalékos emelkedésével számolhatunk. Kisebb csodának nevezte, hogy három egymást követő hónapban az államháztartás bevételei meghaladták a kiadásokat. – Az idei 3 százalékos hiánycélt választási évben tudjuk tartani. A gazdaság növekszik, miközben az adósságállományunk csökken – emelte ki.

HBN-SzT


Debrecen - Jó eredményekről és optimista várakozásokról beszélt a miniszter.


Debrecen - A Top 100 és a kisebb cégek is többen járultak hozzá a „közöshöz”.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában