Helyi közélet

2014.12.20. 17:08

Mindenkinek van egy verziója

Debrecen - Az elsodort fiú édesanyja cáfolja a pofont, amiről a rendőrség nem is hallott.

Debrecen - Az elsodort fiú édesanyja cáfolja a pofont, amiről a rendőrség nem is hallott.– A fiam a cipőfűzőjét kötötte, amikor elütötte az autós. A jármű Martin jobb arcát találta el, a szája, a homloka és a szemöldöke is sérült, összesen 16 öltéssel varrták össze a sebét. Nem igaz, hogy a hozzátartozóink megverték a kocsit vezető nőt – fordult a Naplóhoz az az asszony, akinek gyermekét december 2-án egy Derék utcai szervizúton ütötte el személyautó a Jégcsarnokkal átellenben. Az eset azért jutott el a nyilvánossághoz, mert a sofőr levelet írt a Jobbiknak azt állítva benne, hogy a balesetet követően lincshangulat uralkodott el a helyszínen, édesanyját megütötték, ő maga a családjával együtt rendőri kísértettel hagyta el a helyszínt. A párt egyik debreceni önkormányzati képviselője, Ágoston Tibor megosztotta a levelet a Facebookon, erről írtunk egy korábbi Naplóban, miként a rendőrségi reagálást is közreadtuk. Eszerint sem a helyszínen, sem a gyanúsított és tanúk későbbi meghallgatása alkalmával nem találkoztak olyan információval, ami más intézkedést indokolt.

A 7 éves gyerek anyja azt mondja, az ő családjukból öt felnőtt és három gyerek érkezett a balesethez, és úgy becsüli, hogy körülbelül harminc járókelő gyűlt oda. Határozottan cáfolta, hogy bárkit megütöttek volna. – Ha valóban megütötték volna a gázoló édesanyját, miért nem csináltatott látleletet, tett feljelentést? Nem tagadom, én neki akartam menni a nőnek, amikor megláttam, hogy a gyermeken véresen fekszik a mentőautóban. Melyik anya, szülő reagált volna másként? Az is igaz, hogy kiabáltam, szidalmaztam, de nem fenyegetőztem azzal, hogy „megdöglesz” vagy ilyesmi – hangsúlyozta az asszony, hozzátéve, hogy rágalmazásért feljelenti Ágoston Tibort.

Oka van?

A képviselő pénteken azt mondta a Naplónak: az autóst akkor is szavahihetőnek tartja, ha a rendőrségen nem, csak a levelében számolt be a hozzátartozóját ért pofonról. A képviselő szerint a nőnek oka van erre, de nem akar neki rosszat, így ő maga sem kívánja megnevezni, mi indokolja a kétféle verzió közötti különbséget.

Az autós abban a bizonyos megosztott levélben azt sérelmezte, hogy a gyerek roma rokonai, körülbelül tízen fenyegetően körbevették őket és az egyikük erősen arcon is ütötte az édesanyját. Tették ezt annak ellenére, hogy ők maguk a mentők telefonos utasításainak megfelelően igyekeztek ellátni a kisfiút a rohamkocsi megérkezéséig. Mint írta, életveszélyes fenyegetéseket kaptak, és attól lehetett tartani, hogy a helyzetük még súlyosabbra fordult volna, ha a rendőrök később érkeznek meg.

HBN


Debrecen - A gyermeket elcsapó nő állítja, hogy a kicsi hozzátartozói megtámadták a kocsiban ülőket.


Debrecen - A Jobbik debreceni önkormányzati képviselője egy sajtótájékoztató keretében arról számolt be, hogy kedden 17 és 19 óra között Debrecenben, a Tócóskertben, a Derék utca szervizútján, a jégcsarnok közelében, egy nő autójával elsodort egy hét év körüli cigány származású gyermeket, aki horzsolásokkal megúszta a balesetet. Ezután a kisfiú a szomszédból, gyaníthatóan a Derék utca 22-ből érkező nyolc–tíz hozzátartozója kirángatta a nőt az autóból és „agyba–főbe verték”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában