Helyi közélet

2014.12.22. 13:15

Méltóképpen ünnepelték a karácsonyt

Esztár - Kulturális műsor előzte meg a negyedik szál gyertyagyújtását Esztárban.

Esztár - Kulturális műsor előzte meg a negyedik szál gyertyagyújtását Esztárban.A negyedik gyertyát is meggyújtották Esztárban, a falukarácsonyi ünnepséggel összekötve advent negyedik estéjén. A művelődési házban tartott műsorra rengetegen jöttek el.

A zsúfolásig megtelt művelődési házban az estet Szécsi Tamás polgármester ünnepi beszéde nyitotta meg vasárnap este. A közönség nagy figyelemmel kísérte az előadást, amelyek mind a karácsonyról, a szeretetről szóltak, közelebb hozták az embereket egymáshoz.

Az általános iskola énekkarának tagjai csengő hangjukkal betöltötték a termet. Őket a mazsorettesek követték, mindegyik korcsoportja karácsonyi ruhában adta elő táncát.

Két színi előadás részletet is láthatott a közönség: a Valahol Európában című musicalból, és a Bűvös 14-es színjátszó csoport tagjainak előadását. A nagycsoportos óvodások szintén karácsonyi játékkal rukkoltak elő. Különlegesen szép volt az idősek klubja tagjainak műsorszáma: ők legyezős táncot mutattak be. Zolcsák Evelin már máskor is fellépett csodálatos homokrajz-produkcióval, most is elkápráztatta a nézőket. Az est végén a főtéren Kolár Norbertné lelkésznő karácsonyi gondolatai után meggyújtották a negyedik gyertyát is az adventi koszorún, majd kaláccsal, forró teával, forralt borral kínálták az ünneplőket. A közös karácsonyi éneklés méltóképpen zárta a színvonalas ünnepséget.

HBN–NKM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában