Helyi közélet

2014.12.20. 18:30

Megkérdeztük: Örül vagy inkább bosszantja a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény?

Debrecen - Újabb aktuális kérdést vetettünk fel olvasóinknak, a válaszok most is eltérőek voltak!

Debrecen - Újabb aktuális kérdést vetettünk fel olvasóinknak, a válaszok most is eltérőek voltak!

— Kora reggeltől késő estig dolgozom, ezért nekem gondot okoz, hogy vasárnap nem tudok elmenni bevásárolni és ezzel nem vagyok egyedül. Ugyanakkor régen sem voltak mindig nyitva a boltok, meg kell majd szokni — válaszolta kérdésünkre Tar Margit.

Kállai Imre ezzel szemben úgy véli, a vasárnapi zárva tartás jót tehet a családi kapcsolatoknak. Hozzátette, a kis boltok vasárnap is nyitva tarthatnak, ha családtag áll a pénztárban, ezért szerinte ezzel az intézkedéssel őket támogatják.

— Nem örülök ennek a döntésnek, mert általában vasárnap járok bevásárolni. A kis üzleteket lehet, hogy fellendíti az új szabály, de nem gondolom, hogy hosszú távon működni fog — mondta Gutta Hajnalka.

Kertész Dóra szerint e miatt az emberek nem fognak több időt tölteni a családjukkal. Úgy véli, a legtöbb ember hétvégén jár vásárolni, ezért szombatonként óriási tömeg lesz a bevásárlóközpontokban.

— Ismerem a boltok világát, mivel én magam is ebben dolgozom. Gyakran hét-nyolc napot kell sorban dolgozni, ezért egyetértek a vasárnapi zárva tartással — osztotta meg Borbély Zsolt.

Vincze Virág nem aggódik a vasárnapi zárva tartás miatt. Elmondta, kis faluban lakik, ahol vasárnap délelőtt mindig nyitva van a bolt.

HBN | Fotó: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában