Helyi közélet

2014.12.04. 17:15

Lebukott a cigicsempész

Hajdúnánás - Több mint 5000 doboz zárjegy nélküli cigaretta a csomagtartóban.

Hajdúnánás - Több mint 5000 doboz zárjegy nélküli cigaretta a csomagtartóban.

Vádat emelt a Debreceni Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, akinek személygépkocsijában idén márciusban Hajdúnánáson történt igazoltatásakor több ezer doboz, több mint 4 millió forint értékű zárjegy nélküli dohányterméket találtak, amelynek eredetét igazolni nem tudta.

Hátsó ülésen és sporttáskában

A 42 éves tornyospálcai férfi a rokona tulajdonában lévő személygépkocsival közlekedett a településen, amikor rendőrök igazoltatták. A járőrök megállapították, hogy az autó csomagterében nagy mennyiségű zárjegy nélküli dohányterméket szállít, ezért a férfit előállították, az általa vezetett gépkocsit pedig beszállították a kapitányságra. Ezt követően értesítették a NAV járőreit, akik a gépkocsit átvizsgálták. A jármű hátsó ülésén egy sporttáskában 216 ezer forint értékben 36 darab, 500 grammos finomra vágott fogyasztási dohányt, illetve a csomagtartóban 5009 doboz magyar adó- és zárjegy nélküli cigarettát, csaknem 4 millió forint összértékben találtak.

A férfi a gépkocsijában lévő cigaretta eredetét, származását és adózott voltát nem tudta igazolni, így az elvont jövedéki adó mértéke több mint 2 és fél millió forint volt.

A költségvetésnek nagyobb vagyoni hátrányt okozó bűntett elkövetése miatt emelt vádat a büntetett előéletű férfival szemben. Indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést, valamint pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben, továbbá rendelje el a pártfogó felügyeletét. Ezen túlmenően indítványt tett a lefoglalt magyar adó- és zárjegy nélküli cigaretta elkobzására is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában