Helyi közélet

2014.12.15. 15:59

Kóbor kutya vagy felelőtlen állattartás?

Egyek - A LEADER-térségek közötti együttműködésen alapuló pályázat keretében 50 millió forint elnyert támogatásból (az áfát mellé kell tennie az önkormányzatnak) gyepmesteri telep létesül Egyeken – Egyek, Tiszadorogma és Tiszacsege települések önkormányzatai közösen működtetnék.

Egyek - A LEADER-térségek közötti együttműködésen alapuló pályázat keretében 50 millió forint elnyert támogatásból (az áfát mellé kell tennie az önkormányzatnak) gyepmesteri telep létesül Egyeken – Egyek, Tiszadorogma és Tiszacsege települések önkormányzatai közösen működtetnék. A pályázat a közbeszerzésnél tart, a napokban hirdetnek eredményt. Ha a tervek szerint haladnak, jövő május 1-jén használatbavételi engedéllyel rendelkezik a telep – tájékoztatott dr. Miluczky Attila polgármester.

Úgy fogalmazott, hogy bár szeretnének a felelőtlen állattartás ellen fellépni, erre még nincs eszközük, csak azt az egykor aranyos, ám felnőve kidobott kutyát tudják befogni, amely most legyengülve kóborol a településen. Ezen állatok befogását eddig megbízásos jelleggel, utazó gyepmester vállalta. Alkalmanként 20-30 kóbor kutyát összeszedve gondoskodott a lakosok biztonságáról. De másnap újra látni lehetett azokat a beoltatlan kóbor kutyákat, amelyeket felelőtlen gazdájuk még elrejtett az összeszedés elől.

Mindebben 2015-re gyökeres fordulat következhet be, hiszen a régi lőtéren áll majd egy európai viszonyoknak megfelelő gyepmesteri telep. Ezzel párhuzamosan az önkormányzat bevezette a kutyánként ezer forintos ebrendészeti hozzájárulást. Ha egy háznál 7-től több kutya van, úgy a fizetendő összeget ötezer forintban maximalizálják – tudtuk meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában