Helyi közélet

2014.12.01. 16:35

Kamionforgalom – M4-re várva

Püspökladány - Addig is marad a kopóréteg-csere, parkosítás, portalanítás és a sebességkontroll.

Püspökladány - Addig is marad a kopóréteg-csere, parkosítás, portalanítás és a sebességkontroll.

A városon átmenő 42-es főút forgalma hatalmas környezeti terhelést jelent a településnek. Zaj, por, légszennyezés, balesetveszély, repedező épületek… Félpályás útlezárások, Napló-fórum, egyeztetések, megoldás viszont az lehet – vélik a ladányiak –, ha a 42-es és a 4-es főút várostól keletre megépítendő átkötésével ki lehetne vezetni a forgalmat Püspökladányból. Mi több, ez az útszakasz akár része is lehetne a majdani M4-nek.

A beruházás 2015. tavaszán kezdődhet. Ugyanakkor fokozott rendőri ellenőrzést, fixtelepítésű sebességmérők kihelyezését, a forgalmat nem akadályozó parkosítást, nyáron útlocsolást lehet végezni. Mindebben felelősségteljes munkát kér Bodó.

2020-ra kész lehet az M4

Az M4-es autópálya Püspökladány-Berettyóújfalu közötti szakaszának tervezési fázisa zajlik. A települési önkormányzatok és a NIF szakemberei 2015 első hónapjaiban társadalmi egyeztetésre hívják az érintetteket a nyomsáv kijelöléséről.

A fejlesztés a 2014-2020 közötti időszak Európai Uniós forrásaiból valósulhat meg. Mivel még nincs pontos nyomvonal csak nyomsáv, ezért a Püspökladányt elkerülő út, ami része lehetne a sztrádának, nem pontosítható. Ugyanakkor az Európai Unió egyik legfontosabb támogatási szabálya, hogy megkezdett fejlesztést, beruházást nem finanszíroz – tájékoztatta a Naplót Bodó Sándor.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában