Helyi közélet

2014.12.11. 13:02

Jegyzet: Hurrá, itt a szocpol!

<em>Mindegy, mitől, csak pörögjön a gazdaság! – akár így is fel lehet fogni a családi otthonteremtési kedvezmény (szocpol) kiterjesztését, amely 2015. július 1-jétől lép életbe</em>. <strong>Kovács Zsolt jegyzete</strong>.

Mindegy, mitől, csak pörögjön a gazdaság! – akár így is fel lehet fogni a családi otthonteremtési kedvezmény (szocpol) kiterjesztését, amely 2015. július 1-jétől lép életbeKovács Zsolt jegyzete.Az emberminisztérium a kedvezmény igénybevételének lehetőségét kiterjesztette az egygyermekesekre, no meg használt lakás vásárlására és a meglévő bővítésére is felvehető a gyermekek számától és a lakás nagyságától függően 500 ezer forinttól 3 millió 250 ezer forintig terjedő összeg. De akár úgy is fel lehet fogni a támogatás kiterjesztését, hogy gazdaságunk már hasít, és éppen ezért a korábban kirekesztettek is részesülhetnek a kedvezményekből. Bármi is áll a kedvezmény feltételeinek puhítása mögött, éppen ideje volt ezt meglépni. Ugyanis a 2012 óta ismét élő szocpoltámogatást szeptember végéig csupán 1638 család vette igénybe.

A feltételek lazítása valójában éppen úgy jó a gazdaságnak, mint a családoknak. Hiszen a szocpolra éves szinten szánt 9-10 milliárd forint az államháztartás egészében elenyésző, ám pörgetheti a lakáspiacot és az építőipart, ami kedvezően hat vissza a nemzetgazdaság egészére. És persze itt a családokról se feledkezzünk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában