Helyi közélet

2014.12.08. 19:11

Így már majdnem jók az új monitorok

Debrecen - Jogosnak találták az utasok panaszait a MÁV illetékesei.

Debrecen - Jogosnak találták az utasok panaszait a MÁV illetékesei.

Levették a falról, majd körülbelül fél méterrel lejjebb ismét odarögzítették a burkolathoz a Nagyállomáson a hétvégén azt a két új monitort, melyek az indulási oldalon leszerelt régi, nagy utastájékoztató táblát hivatottak kiváltani. A modern kijelzők elhelyezését sokan kritizálták, mondván túl magasan vannak, kicsik rajta a betűk, csillognak a közvetlenül fölöttük lévő neon világosítástól. Összességében nem lehet jól látni.

Jobb, de most sem jó

Az átrendezés után a csarnokban utazókat kérdeztünk arról, hogy tetszik-e az új megoldás. Az elsőként megszólított középkorú férfi azt válaszolta, hogy egy nagy kijelző jobb lett volna, mint a két kicsi. – Mért nem lehetett olyan monitort felszerelni mint amilyen Budapesten, a Nyugatiban van? Arról tisztán lehet látni mindent – egészítette ki a férfivel együtt utazó középkorú nő.

Kicsit arrébb egy fiatal férfi, vállán táskával a kijelzők alatt elhelyezett nagy hirdetőtáblákra utalva arról beszélt kérdésünkre, hogy több a reklám, mint a tájékoztatás. De most jobban lehet látni, mint a múlt héten – mondta. Egy fiatal lány pedig úgy vélte, hogy nem a betűméreten, hanem a „betűcentiméteren” kellene növelni.

Kiforratlan

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága arról tájékoztatott, hogy a rendszer december 25-éig próbaüzemben működik, még változtatnak rajta.

A nagy kijelzőket a helyszíni bejárás tapasztalatai és az utas-észrevételek alapján helyeztették lejjebb. A betűméretet és a fényerőt növelték. Ennek eredményeként sokkal jobban lehet olvasni a feliratokat – közölték.

Azt is megtudtuk, hogy ezen a héten a MÁV arculatának megfelelő, még látványosabb, még élesebb kijelzésű kép jelenik meg. Összetéveszthetetlenül megkülönböztethetőek lesznek az érkező és az induló vonatokra vonatkozó információk. A háttérszín fehérré és sárgává válik. Az öt percen belül induló szerelvények zöld kiemelést kapnak. Késés esetén az erről szóló információ is sokkal figyelemfelkeltőbben jelenik majd meg – tudatta MÁV illetékese.

HBN-OCs


Cikkünkhöz a Facebookon szólhat hozzá:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="600">


Debrecen - Új korszak az állomáson: kellemes női hang mondja be, hogy mikor jön a vonat.


Debrecen - Az utasok többségének nem tetszenek a Nagyállomás új kijelzői.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában