Helyi közélet

2014.12.19. 13:38

Hiába az olcsóbb dízelolaj

Budapest - A közúti fuvarozás versenyképességének megőrzése nemzetgazdasági érdek.

Budapest - A közúti fuvarozás versenyképességének megőrzése nemzetgazdasági érdek.A NiT Hungary elnöksége tárgyalásokat kezdeményez a hazai közúti fuvarozók kivívott európai versenyhelyzetének megőrzése és az EKÁER működéséből fakadó fuvarozói veszteségek elkerülése érdekében.

Húzóágazat

A közúti árufuvarozás a nemzetgazdaság húzóágazata, ugyanakkor a hazai fuvarozók európai uniós versenyhelyzetére is befolyással lehetnek mindazok a körülmények, melyekkel a fuvarozó társadalom a 2015-ös gazdasági év elején szembenéz. Közel 3000 regisztrált vállalkozást tömörítő szakmai szervezetként a NiT Hungary szilárd álláspontja, hogy az üzemanyagok árának csökkenő tendenciája nem kompenzálja azoknak az intézkedéseknek és külső eseményeknek a hatásait, melyek a hazai közúti fuvarozás költségeit jelentősen növelik.

Költségnövekedés

A megtett úttal arányos úthasználati díjak emelése és a díjköteles úthálózat bővítése, a gépjármű-felelősségbiztosítások díjainak drasztikus növekedése, a gázolaj jövedéki adója visszaigényelhető mértékének csökkenése, illetve egyes európai uniós tagállamok által alkalmazott piacvédelmi intézkedések negatív hatásai olyan költségnövekedéssel járnak, melynek ellensúlyozása a fuvardíjakban elkerülhetetlen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában