Helyi közélet

2014.11.22. 17:45

Visszakoztak a baptisták, nem lesz rehabilitációs ház a Lencz-telepen

Debrecen - Bár újabb tiltakozásra gyűltek össze a Boróka utca és környéke lakói, demonstrációjuk okafogyottá vált.

Debrecen - Bár újabb tiltakozásra gyűltek össze a Boróka utca és környéke lakói, demonstrációjuk okafogyottá vált.

Ahogy néhány hete beszámoltunk arról, hogy a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió a Boróka utca 25-ben, egy volt családi házban olyan szenvedélybetegeket (alkohol-, kábítószer-, játék- és számítógépfüggőkkel) kívánt elhelyezni, akik már felépülőben vannak. Erről azonban az utca és a környék lakói eleinte csak közvetve értesültek, s később a misszió nyílt napján már hiába kaptak tájékoztatást, a lakossági tiltakozás visszafordíthatatlanul elindult. Az október 30-ai megmozdulás után mára újabb demonstrációt szerveztek.

Az adott időpontban észrevehető rendőri jelenlét mellett csak tucatnyian gyülekeztek szombaton délután a Boróka utcai ház előtt, ahol a tiltakozók szószólója, Vargyas Bálintné elmondta, a házban folyik a tárgyalás, ami akár számukra pozitív eredményt is hozhat. Időközben újabb lakók érkeztek a környékről és egy a baptisták szándékát pártoló férfi is a kerékpáron. Már javában tartott közte és a helyiek között a vita, amikor a házból kijött Pósán László országgyűlési képviselő és Komolay Szabolcs alpolgármester a körzet önkormányzati képviselője, valamint Faragó Tiborné, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió ügyvezetője.

A körben állók tapsával kísérve bejelentették, megegyezésük szerint még sem lesz rehabilitációs otthon az épületben.

Arra a kérdésünkre, hogy akkor hol oldják meg a felépülőben lévő szenvedélybetegek mentális fejlesztését, az ügyvezető asszony még nem tudott válaszolni, de úgy nyilatkozott, hogy keresik rá a megoldást. A döntést Komolay Szabolcs kérdésünkre úgy kommentálta, hogy neki a választói érdekeit kellett képviselnie, hiszen több mint 500-an írták alá a tiltakozó kérelmet.

Ugyanakkor tudja, fontos a rehabilitációra szoruló szenvedélybetegekkel való foglalkozás, így ő is azon lesz, hogy segítséget nyújtson a baptistáknak, amennyiben igénylik az együttműködését.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában