Helyi közélet

2014.11.26. 07:51

Kósa a feje tetejére állította a városi tévét

Debrecen - Kedden új távlatok nyíltak Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) új-zélandi sztorijában: még reggel a Bors azzal indított, hogy az országgyűlési képviselőt elkísérte a közpénzből működő Debreceni Városi Televízió több munkatársa, méghozzá azért, hogy a politikus „magánjellegű útjáról forgassanak anyagot”.

Debrecen - Kedden új távlatok nyíltak Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) új-zélandi sztorijában: még reggel a Bors azzal indított, hogy az országgyűlési képviselőt elkísérte a közpénzből működő Debreceni Városi Televízió több munkatársa, méghozzá azért, hogy a politikus „magánjellegű útjáról forgassanak anyagot”.

A Naplóhoz több forrásból eljutó nem hivatalos, de egybecsengő információk szerint erről szó sem volt; az önkormányzati működtetésű televízió munkatársai valóban jártak a messzi kontinensen - hallottuk -, de nem Debrecen volt polgármestere miatt, hanem a távolban élő magyarokról készítettek anyagot egy uniós forrásból megvalósuló film érdekében.

Nem!

Megkeresésünkre azonban a Debreceni Városi Televízió igazgatóhelyettese cáfolta ezt. A televízió stábja nem forgatott és nem is forgat Ausztráliában - reagált a szabadságát töltő ügyvezető, Széles Tamás helyett dr. Szabó József, hozzátéve: a lapunk által említett projektben „sajnos nem kaptak lehetőséget”. Később sajtóközleményben is leszögezte, hogy munkatársaik nem jártak Ausztráliában munkaúton, ugyanakkor már hozzátette: jelenleg valóban készül film a szórványban élő magyarságról Ausztráliában és Új-Zélandon, de azt nem a Debrecen Városi Televízió Kft. készíti.

De igen!

Délután jött a ráadás: Kósa Lajos a Hír24-nek adott interjújában úgy nyilatkozott a nagy port felvert „kiruccanásról”, hogy kabinetfőnökével, a szintén fideszes országgyűlési képviselő Halász Jánossal és annak fiával valójában a debreceni tévé stábját kísérték el (a Rolling Stones koncert mellékszál), ugyanis a médium a Debreceni Mozgóképkultúráért Alapítvánnyal karöltve több éve forgat pályázati pénzek révén szórványban élő diaszpóra magyarságról a nagyvilágban - most éppen Ausztráliában és Új-Zélandon. Terveztük, amellett, hogy részt veszünk a felvételeken, előadásokat tartunk, beszélgetünk a kintiekkel - említi a politikus, aki arról is beszélt, hogy a repülőjegy fejenként 450, a szállás éjszakánként 30 ezer forintba került.

A Kósa-verzióval természetesen szembesítettük írásban Szabó Józsefet. Válasz kedd estig nem érkezett.

HBN-RaL


Cikkünkhöz a Facebookon szólhat hozzá:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="600">


Debrecen – Nem kívánja kommentálni a múlt hétvégi, új-zélandi utazásáról szóló híreket, reagált a Hajdú-bihari Napló hétfői megkeresésére Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában