Helyi közélet

2014.11.26. 16:25

Kenézy Gyulára emlékeztek tisztelői

Debrecen - Emléknapot rendezett a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, valamint Kenézy Társaság névadója tiszteletére szerdán.

Debrecen - Emléknapot rendezett a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, valamint Kenézy Társaság névadója tiszteletére szerdán. Az emléknap már a harmadik volt a sorban, amelyet minden alkalommal Kenézy Gyula halálának napjához, november 26-ához kötnek a szervezők. Céljuk Kenézy Gyula munkásságának tanulmányozása, emlékezés élete főbb állomásaira, kutatási területeinek elemzése.

Szentgyörgyi János sajtószóvivő köszöntője után dr. Lampé Zsolt főigazgató nyitotta meg az eseményt, majd 85. születésnapja alkalmából Tamus István festőművész társaságában köszöntötték dr. Lampé László professzort. Az emeritus az előrelátó, a kiváló vezető Kenézy Gyuláról tartott előadást. Hűvösvölgyiné Szabó Petronella szülésznő a bábamesterség múltját és jelenét elemezte. Győrfi Lajos történész, muzeológus Kenézy professzor és az I. világháború összefüggésében elemezte a névadó életét. Jóga László, a Kossuth társaság tagja az emlékhelyekről beszélt.

Az előadások után előbb a Kenézy Gyula emlékére a kórházban állított emléktáblát, majd a jeles orvos sírját koszorúzták meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában