Helyi közélet

2014.11.09. 18:48

Ítélet van, a törlesztés késik

Debrecen - A felszámolás elrendelése jogerős ítéleten alapuló követelés esetén puszta formalitás.

Debrecen - A felszámolás elrendelése jogerős ítéleten alapuló követelés esetén puszta formalitás.Fizetési nehézségei támadtak a lapunkat kiadó Russmedia Kft. egykori jogtanácsosa cégeinek. A Dr. Kóródi Sándor érdekeltségébe tartozó társaságok lapkiadónk felé fennálló, többmilliós nagyságrendű tartozásaikat nem tudták határidőben teljesíteni.

Hétmilliót és kamatait

Dr.Kóródi Sándor érdekeltségébe tartozó L.C.S. Consulting Kft. (amely céget jelenleg már L.C.S. Produkciós Iroda Kft.-nek hívnak) és Interdebtor 91. Követeléskezelő Kft. még évekkel ezelőtt keveredett jogvitába a Russmedia Kft.-vel és a Szuperinfó Média Kft.-vel. A cégek a pert mind első, mind másodfokon elveszítették, amelynek eredményeként a bíróság jogerősen több mint 7 millió forint és kamatai megfizetésére kötelezte őket. A cégeknek a tartozást a jogtanácsos egykori munkáltatója felé, a megyei lapkiadó Russmedia cégcsoport részére kell megfizetnie.

Információink szerint a jogerős tartozás mind a mai napig nem került kiegyenlítésre. Ugyan az ítélet már jogerős és végrehajtható, az L.C.S. mindezidáig meg sem kezdte tartozása kiegyenlítését. Annak ellenére sem, hogy a társaság 2013. évi beszámolója szerint a cég saját tőkéje lényegesen meghaladta a tartozásai összegét, azaz az L.C.S.-nek nem okozhatott gondot egy ekkora tartozás kiegyenlítése.

Bíróság mondhatja ki

Habár az Interdebtor megkezdte a tartozása törlesztését, ugyanakkor azt információink szerint nem sikerült teljes egészében teljesítenie. Mindez azt eredményezheti, hogy a követeléskezeléssel foglalkozó Interdebtornál bármikor csöngethet a végrehajtó.

Neve elhallgatását kérő informátorunk szerint a főként üzletviteli és jogi tanácsadást nyújtó, azonban a tartozások kifizetése tekintetében már kevésbé aktívnak mutatkozó L.C.S. ellen időközben már a felszámolási kérelem is benyújtásra került, amely tényt érdeklődésünkre a Debreceni Törvényszék sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta.

Jogi szakértők szerint a felszámolás elrendelése jogerős ítéleten alapuló követelés esetén puszta formalitás. Így, amint az illetékes bíróság kimondja az L.C.S. fizetésképtelenségét, Kóródinak a cég beszámolójában szereplő vagyon sorsáról is számot kell majd adnia.

Kóródi Sándort megkerestük, hogy ha kívánja, ismertethesse álláspontját. Ő annyival kommentálta a cikkben foglaltakat, hogy „3 ezer forintja sincs, amiből megtankolhatná a Ford Mustangját”.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában