Helyi közélet

2014.11.11. 08:25

Fiatalítás a KITE-nél

Nádudvar - A társaság menedzsmentjében meghatározóvá váltak a feltörekvő nemzedék tagjai.

Nádudvar - A társaság menedzsmentjében meghatározóvá váltak a feltörekvő nemzedék tagjai.

A mindössze 35 éves Szabó Levente váltja a nyugdíjba vonuló Búvár Géza eddigi vezérigazgatót a legnagyobb hazai agrárintegrátori vállalat, a nádudvari KITE Zrt. élén. Nem ez azonban az egyetlen személycsere a vállalat legfelső vezetésében.

Kinőtték magukat

Búvár Géza a bejelentését azzal indokolta, hogy az elmúlt években olyan fiatal és tehetséges vezetőket irányíthatott, akik alkalmasak arra, hogy folytassák a KITE operatív vezetését. Hozátette, hogy a cégcsoport piaci pozíciói a tulajdonosváltás után nem romlottak, sőt a társaság 2014-ben növelte piaci részarányát a kertészeti termékek, a növényvédő szerek, a mezőgazdasági gépek és alkatrészek, a terményforgalmazás, valamint a vetőmagok piacán. „Ez a helyzet lehetővé teszi, hogy az igazgatóság olyan új, fiatal vezérigazgatót és vezérigazgató-helyetteseket válasszon, akik felelőséggel, hosszú távon tudják irányítani és fejleszteni a társaságot” – fogalmazott a pozíciójáról leköszönt cégvezető.

Vezérigazgatónak a 35 éves Szabó Leventét választotta meg az igazgatóság, helyettesei pedig Márvány Attila, Orcsik Gábor és Kotorman Mihály lettek. Ezzel egyidejűleg megszűnt az eddigi gazdasági, illetve finanszírozási vezérigazgató-helyettesi poszt, melyet Koczka László, illetve Mádi Zoltán töltött be.

Saját nevelések

Amint arról korábban beszámoltunk, a KITE Zrt. az OTP Bank érdekeltségi körébe került, a tulajdonosváltás azonban a menedzsment összetételében eddig nem éreztette a hatását. A mostani döntésekkel azonban szinte teljesen kicserélődik, illetve átalakul at egyik legjelentősebb agrárintegrátori cég irányítása. Az új topmenedzserek kivétel nélkül fiatal emberek, akik több-kevesebb időt eltöltöttek már a KITE-nél felelős munkakörökben. (Emlékezetes, hogy a vállalatot a Bige László tulajdonában lévő péti Nitrogénművek Zrt. akarta megvásárolni, de a cég végül a Csányi Sándor elnök-vezérigazgató irányítása alatt álló OTP Bank érdekkörébe került.) Búvár Géza csak az operatív feladatok ellátása alól mentesül, az igazgatóság tagjaként ugyanis továbbra is számítanak a munkájára.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában