Helyi közélet

2014.11.06. 13:19

Betört, majd cementet és láncfűrészt lopott

Hajdú-Bihar - Építkezéshez szükséges szerszámokat, anyagokat tulajdonított el több százezer forint értékben a gyanú szerint egy hajdúsámsoni férfi. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

Hajdú-Bihar - Építkezéshez szükséges szerszámokat, anyagokat tulajdonított el több százezer forint értékben a gyanú szerint egy hajdúsámsoni férfi. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletén tett bejelentést 2014. július 10-én 6 óra 41 perckor egy monostorpályi lakos arról, hogy debreceni tanyájára az éjszaka folyamán valaki betört és ellopott több láncfűrészt, valamint a hozzájuk tartozó alkatrészeket.

A rendőrök adatgyűjtést végeztek, tanúkat hallgattak meg és nyomozást indítottak. Később egy nő tett panaszt a rendőrség ügyeletén, hogy a hétvégi házának építkezéséről ismeretlen személy eltulajdonított több tucat mázsa cementet és építkezésnél használt szerszámokat.

A nyomozók a beszerzett információk alapján azonosították a lopás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit 2014. november 5-én 6 óra körüli időben hajdúsámsoni otthonában elfogtak, majd előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a 30 éves K. Lajost, aki megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2014 októberében egy debreceni ingatlan udvaráról ellopott több köteg tetőlécet.

A nyomozás adatai szerint egy 43 éves hajdúhadházi férfi gyanúsítható azzal, hogy 2014 júliusában anyagi haszonszerzés érdekében segített K. Lajosnak eladni az eltulajdonított több százezer forint értékű elektromos fűrészeket. V. Sándort a rendőrök orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A rendőrök a házkutatások alkalmával az eltulajdonított tárgyak nagy részét megtalálták és visszaadták a sértetteknek.

A Debreceni Rendőrkapitányság az őrizetbe vett K. Lajossal szemben kezdeményezi az előzetes letartóztatásának indítványozását, valamint ellene lopás bűntett, míg V. Sándorral szemben orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában