Helyi közélet

2014.11.13. 07:52

A fény nyomába szegődtek

Debrecen - Kiderült: egyre több debreceni kerékpáros közlekedik szabályos kivilágítással.

Debrecen - Kiderült: egyre több debreceni kerékpáros közlekedik szabályos kivilágítással.Önkéntesek mérték fel – immár 8. alkalommal – a kivilágított kerékpárosok arányát a Critical Mass és a Magyar Kerékpárosklub szervezésében. A cívisvárosban szerdán 16 helyszínen csaknem 600 biciklistát vontak be a vizsgálatba, megállapítva: a szabályos kivilágítással közlekedők aránya 80 százalék körülire emelkedett.

A debreceni kerékpáros társadalom közel 90%-a valamilyen (csak első, csak hátsó, első és hátsó lámpa is) kivilágítással közlekedik, amely a tavalyi hasonló időszakban mért értékhez képest egyértelmű javulás a tudatos közlekedés irányába. Örömteli, hogy a szabályos kivilágítással (első és hátsó lámpa is) közlekedők aránya 80% körüli magasságba emelkedett, míg a teljesen vakon, felelőtlenül kerékpározók aránya 10%-ra csökkent, a maradék 10% egyenlő arányban oszlik meg a csak első vagy a csak hátsó lámpát használó biciklisek közt.

Láthatjuk, hogy a tendencia javulást mutat. A kerékpárral közlekedők egyre nagyobb számban figyelnek arra, hogy lássanak és látszódjanak. Reméljük ez a - már több éve tartó - trend hamarosan megközelíti a 100%-ot, köszönhetően az országos kampányoknak, figyelemfelkeltő eseményeknek és öntudatosságnak - tájékoztatott Szanyi Gergely, a Magyar Kerékpárosklub Debreceni Területi Szervezetének vezetője.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában