Helyi közélet

2014.11.11. 20:18

A DEHÖK kertje mindig zöldebb

Debrecen - Negyedik alkalommal rendezett Zöld Börzét az egyetem Hallgatói Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottsága.

Debrecen - Negyedik alkalommal rendezett Zöld Börzét az egyetem Hallgatói Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottsága.

A programnak - amely ismét a környezet- és természetvédelem fontosságára szerette volna felhívni a hallgatók figyelmét - a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központ Főépületének Aulája adott otthont november 11-én.

A hivatalos megnyitón Gaál István rektorhelyettes, Komlósi István, az Agrártudományi Központ főigazgatója és Gyulavári Attila Zsolt, a bizottság elnöke köszöntötte az érdeklődőket, kiállítókat.

- Addig, amíg nem a környezeti fenntarthatóság az első, addig keveset teszünk. Önökben van a remény, mert minden a fiatal nemzedékből indul el - szólította meg a hallgatókat Komlósi István.

A program remek lehetőséget kínált arra, hogy az érdeklődők bepillantást nyerjenek a különböző szerveztek szakmai tevékenységébe, munkájába. A szervezők nemcsak az érdekes témával, hanem különböző interaktív foglalkozásokkal, többek között óriás társasjátékokkal, elektromos autók kipróbálási lehetőségével, interaktív installációkkal, vízkóstolással várták a résztvevőket.

A börzén a számos szervezet, kiállító közt képviseltette magát többek között a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Inspi-Ráció Egyesület, a Natur Centrum, a Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete, a Greenpeace Magyarország Egyesület,a Debreceni Egyetem Műszaki Kara, a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya, aVadonleső Program, az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft., a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület, a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykert, a Debreceni Vízmű Zrt., a Tiszatáj Környezet- és Természetvédelmi Közalapítvány és természetesen a házigazda DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottság.

A kiállításon kapott érdekes és társadalmilag is hasznos információkon túl a hallgatók szakmai gyakorlatról, szakdolgozati munkáról, kutatási, elhelyezkedési lehetőségekről is többet megtudhattak.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában