Helyi közélet

2014.10.21. 16:47

Újabb Lions klub alakult

Debrecen - Rangos elismerést is kaptak már azért, mert az adományok teljes összegét célhoz juttatják.

Debrecen - Rangos elismerést is kaptak már azért, mert az adományok teljes összegét célhoz juttatják.Harmincnégy alapító taggal megkezdte működését kedden a debreceni Főnix Lions Club. Dr. Mágori András alapító elnök közlése szerint a bejegyzés alatt álló szervezet célja a rászorulók támogatása, különös tekintettel a vakokra és gyengénlátókra. A debreceni egyesület gesztora a 20 éves múlttal rendelkező Első Miskolci Lions Klub, amely országosan is a mozgalom egyik legeredményesebb szervezete (a Lionsnál új klub csak egy másik ügyvivősége mellett alapítható).

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. A jószolgálat nemes eszméjét ma 206 ország 46 ezer klubjában mintegy 1,35 millió tag képviseli. Jelszavuk: „We serve”, azaz „Szolgálunk”.

A nemzetközi mozgalom alapfeladata a látás védelme, a látáskárosodások megelőzése, a vakok, a gyengénlátók segítése, ennek érdekében szemvizsgálatokat, szűréseket szerveznek, pénzadományokat gyűjtenek.

A klubok elsősorban saját környezetükben aktívak, hiszen ott ismerik a hatékony támogatás legjobb módját. Vállalásaik között szerepel a hátrányos helyzetűek, a betegek, a gyerekek és idősek támogatása, élelmiszergyűjtés, kulturális programok szervezése.

A Financial Times 2007-ben 445 cégóriás szakembereinek szavazata alapján 34 nemzetközi jószolgálati szervezetet állított rangsorba. A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségének alapítványa ekkor nyerte el a világ legjobb nem állami (civil) szervezetének megtisztelő címét, amit többek között azzal érdemelt ki, hogy az adományok teljes összegét célhoz juttatja.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában