Helyi közélet

2014.10.03. 11:11

„Tetemre hívta” a NAV a neppereket

Debrecen - Az autó tulajdonosa megbízott bennük, ők azonban visszaéltek a helyzettel.

Debrecen - Az autó tulajdonosa megbízott bennük, ők azonban visszaéltek a helyzettel.Az adóhivatal munkatársainak sikerült radikálisan visszaszorítani az autóvásárlóknak kárt okozó közvetítőket az Észak-alföldi Régióban – tájékoztatott Magyar Norbert, a NAV regionális igazgatóság sajtóreferense.

Kell(ene) fizetni

Amint arról a Naplóban már beszámoltunk, gépjármű vagy pótkocsi vásárlásakor az új tulajdonosnak (még az átírás előtt) vagyonszerzési illetéket kell fizetnie, csakhogy gyakran nem a jármű tulajdonosa, hanem az általa megbízott személy intézte az átírást. Ez önmagában nem is lett volna gond, azonban a közvetítők (bár átvették a kocsi új gazdájától a vagyonszerzési illeték összegét), a pénzt nem minden esetben fizették be a NAV bevételi számlájára.

600 helyett 30 eset

Mivel az Észak-Alföldön csak az elmúlt évben mintegy 600(!) ilyen csalásra derült fény, a jelenség az adóhivatal érdeklődésének a fókuszába került. A revizorok úgymond „tetemre hívták” a bűn útján járó közvetítőket, és az eredmény nem is maradt el. A tavalyi hatszáz után idén eddig mindössze harminc ilyen ügyben kellett feljelentést tennie az adóhivatalnak a régió három megyéjében.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában