Helyi közélet

2014.10.06. 16:15

Szakembereket küldenének a praxisokba

Debrecen - 2002 és 2008 között folyamatosan drágultak a gyógyszerek és jelentős pénzkivonások történtek az egészségügyből, az elmúlt egy évtizedben viszont a kormány 370 milliárd forintot költött annak fejlesztésére – fogalmazott Pósán László fideszes országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján.

Debrecen - 2002 és 2008 között folyamatosan drágultak a gyógyszerek és jelentős pénzkivonások történtek az egészségügyből, az elmúlt egy évtizedben viszont a kormány 370 milliárd forintot költött annak fejlesztésére – fogalmazott Pósán László fideszes országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján. – A fiatal lányoknak ingyenessé tették a HPV vírus elleni oltást és a háziorvosi praxisok is biztosabb lábakon állnak – emelte ki. Hozzátette, a kormány anyagilag támogatja azoknak a praxisoknak a betöltését, ahol nincs háziorvos, viszont ennek feltétele, hogy az orvos vállalja, öt évig működteti azt.

Dr. Kiss Gergely háziorvos elmondta, korábban a fiatalok azért nem választották a háziorvosi hivatást, mert a praxist nem, vagy csak hitel felvételével tudták megvásárolni, most viszont a támogatással könnyebben indíthatják el azt.

– E mellett mintajelleggel, 24 praxisközösség működik, ahol a betegségek megelőzésének érdekében az orvos munkáját dietetikusok, gyógytornászok segítik. A későbbiekben ezt 600 praxisra szeretné kiterjeszteni a kormány – húzta alá.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában