Helyi közélet

2014.10.30. 19:57

Patthelyzet a Lencz-telepen

Debrecen - A lakók nem akarják, a baptista misszió nem enged.

Debrecen - A lakók nem akarják, a baptista misszió nem enged.

Indulatoktól fűtött, hangos vitává változott a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nyílt napja a Boróka utca 25. számnál.

A misszió munkatársai csütörtök délután azt szerették volna bemutatni a környék lakóinak, hogy az Új Esély Házának nevezett átalakított családi házban olyan egykori alkohol-, kábítószer-, játék- és számítógépfüggőket fejlesztenének mentálisan, akik már felépülőben vannak. Ígéretük szerint a 12 beköltőzőt szakemberek gondosan megválogatnák.

Fórum öt fokban

A meghívó szerint 17 órától az épületben erről tartottak volna lakossági fórumot. Miközben bent épphogy elkezdődött a rendezvény (15-20 érdeklődő részvételével), addig kint a ház előtt körülbelül 50 ember gyűlt össze. Ezt látva a környék önkormányzati képviselője, Komolay Szabolcs bement, és azt kérte, hogy menjenek ki a tömeghez, akik még a lábukat sem akarták betenni. Innentől kezdve az utcán hangos szócsata bontakozott ki a két csoport között.

A környéken lakók egyebek mellett azzal érveltek, hogy náluk nincs szükség ilyen intézményre, épp elég terhet jelent nekik a közelben működő négy nevelőotthon lakóinak rendszeres randalírozása. Állításuk szerint a drogosok és az alkoholisták sosem gyógyulnak meg, legfeljebb átmenetileg függesztik fel szenvedélyüket. A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió képviselői ennek az ellenkezőjéről győzködték a megjelenteket. Azt mondták, hogy nincs mitől félni, esélyt kell adni. Mire a helyiek azzal válaszoltak, hogy az intézmény miatt házaik értéke több millióval csökken.

Menjenek – maradunk!

Komolay Szabolcs arról beszélt, hogy az odaköltözés előtt a lakókat tájékoztatni kellett volna és az 577 tiltakozó aláírást is figyelembe kell venni. El kell gondolkodni azon, hogy valóban itt kell-e ezt megnyitni. Én azt javaslom, hogy keressenek egy másik helyszínt – jelentette ki.

A rendezvény végén azt kérdeztük a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió ügyvezetőjétől, hogy ezek után mennek, vagy maradnak.

Maradni szeretnénk! Ez a vita nem volt alkalmas arra, hogy elmondjuk azokat az érveinket melyek alapján a tiltakozók belátóbbak lehetnének és racionális döntést hozhatnának – mondta Faragó Tiborné.

HBN-OCs


Cikkünkhöz a Facebookon szólhat hozzá:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="600">


Debrecen - Több környékbeli tüntetésre készül a Boróka utca 25. szám előtt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában