Sport

2016.03.17. 07:27

Közelebb állt a győzelemhez a Loki

Debrecen - A DVSC-TEVA mindent kihagyott, ezért nem született gól.

Debrecen - A DVSC-TEVA mindent kihagyott, ezért nem született gól.

A Ferencváros elleni Magyar Kupa-elődöntő első mérkőzésén kellett talpra állnia a DVSC-TEVA legénységének szerdán este, a hajdúságiak a Honvéd elleni csúfság (hazai pályán 0-3) után várhatták Thomas Doll csapatát, a kispestiektől kapott jókora pofon miatt nem éppen feldobott állapotban.

Az érdeklődésre egyébként nem lehetett panasz, hiszen annak ellenére, hogy hétköznap este rendezték meg a kupameccset, majdnem kétszer annyian, több mint négyezren voltak kíváncsiak a derbire, mint amennyi a Nagyerdei Stadionban megszokott bajnoki átlag ebben az esztendőben.

Élénk kezdés

Egészen takaros tempóban kezdődött a találkozó, mindkét csapat játékosai csipkedték magukat, hogy jól szórakozzunk. A zöldek sok mozgással próbáltak zavart teremteni a szervezett hazai védelemben, a Loki pedig, elsősorban Takács Tamás jóvoltából, többször is lehetőségekig jutott, de egy ízben Brkovics és Horváth is gólt fejelhetett volna.

A 34. percben egy debreceni szabadrúgás után Varga lövését csak a gólvonalon tudta hárítani Dibusz, nem kis bravúrral. A félidő végére leült az iram, a felek jóval kevesebbet vállalkoztak, ezért nem is alakult ki ziccer egyik kapu előtt sem.

Alig tíz perccel a fordulás után Takács ajtó-ablak ziccerben hibázott, Holman átlépős csele után a csatár 5 méterről Dibusz kezébe lőtt, teljesen zavartalanul.

A DVSC kissé feljebb tolta állásait, ezzel persze a Fradi játékosok előtt is nagyobb teret hagyva.

Takács rendkívül agilis volt, egyértelműen benne volt meg leginkább a gól ezen az estén a lokisták közül.



A Debrecen játszott veszélyesebben, de fejetlenül nem rohanhattak előre Horváthék, ugyanis az FTC kontráiban is ott rejlett a gólszerzés lehetősége.

A játékrész második fele már ismét kevésbé volt eseménydús, de a DVSC uralta a labdát és a hazaiakon látszott jobban az igény a győzelem megszerzésére. Öt perccel a vége előtt Szakály csúsztatott fölé, azaz újabb kimaradt lehetőséget jegyezhettünk föl.

Nagyon megnyomta a végét a Loki, teljesen beszorultak a vendégek, de sem Tisza, sem Szakály távolról nem tudott betalálni.

A kilencven perc végén gól nélküli állást mutatott az eredményjelző tábla, vagyis egyik gárda sem tudott előnyt szerezni, a visszavágóra maradt a döntés. A felek április 13-án folytatják a Magyar Kupa-párharcot, akkor a Gorupama Arénában csapnak majd össze.

HBN–TN



A DVSC-TEVA vs. Ferencváros (0-0) Magyar Kupa-mérkőzés után a két edző, Kondás Elemér és Thomas Doll értékelte a látottakat.


A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a DVSC-TEVA a Ferencváros csapatát fogadta szerdán 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!