Helyi közélet

2014.10.08. 13:10

Önkormányzati választás 2014 - Távozóban mást jelölne

Hajdúszoboszló - Rivális mellett kampányolt egy távozó fideszes képviselő.

Hajdúszoboszló - Rivális mellett kampányolt egy távozó fideszes képviselő.Nem saját pártjának jelöltjét, hanem a konkurens szervezet, az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület politikusát javasolta utódjának a hajdúszoboszlói 2. számú egyéni választókörzet fideszes képviselője. Dr. Rácz Tiborné kétéves önkormányzati ciklust lezárva befejezi helyi képviselői munkáját, mint azt írja: máshová szólítja az élet. A polgároktól – búcsúzva és megköszönve az eddigi támogatást — azt kérte, hogy voksukat az „energikus és haladó gondolkodásúMarosi György Csongor (Összefogás) mellett tegyék le október 12–én. Mindezt a férfi közösségi oldalán megtekinthető ajánlásban olvashatjuk.

A helyi sajtó szerint hétfőn éjjel még dr. Rácz Tiborné üzenőfalán is jelen volt ez az üzenet, de eltűnt onnan. Az érintettek telefonon nem tudtuk elérni, e-mailünkre azonban Marosi György Csongor válaszolt. „Az elmúlt években annak ellenére, hogy ő egy párt tagjaként volt egyéni önkormányzati képviselő, bizonyos kérdésekben, megoldandó problémákban együtt tudtunk működni. Ő nem szavazógép pártkatonaként végezte önkormányzati tevékenységét. Az önkormányzati munkában eltöltött évek során megismerte közéleti elhivatottságomat is. Ha ezek a tényezők hozzájárulhattak döntéséhez, csakis köszönet és elismerés illeti. Részemre az ő ajánlása feltétlenül nagy megtiszteltetés, melyet megköszönök, és további sikereket kívánok számára” –írta a jelölt a közösségi oldalán kommentálók véleményével egybevágó gondolatait.

Dr. Györgyi Zoltán, kormánypárti polgármesterjelölt nem látja ilyen derűsen a helyzetet. Közlésében úgy fogalmaz „Márti augusztustól napjainkig eltelt 2 hónap alatt mentális és értékrendbeli metamorfózison ment keresztül”. Levelében felidézi: dr. Rácz Tiborné jóváhagyta a Polgári Szó című kiadványban megjelenő cikket, amelyben a Fidesz helyi közössége megköszönte a nő város érdekében éveken át végzett áldozatos, kitartó munkáját, illetve tisztelettel kérte a lakosokat, hogy utódjaként Képíró Ákost fogadják bizalommal, támogassák szavazataikkal. A képviselőnő 12 éven át volt a Fidesz politikai munkatársa, alkalmazottja, mindkét ciklusban jelentősen segítették a testületbe kerülésben a Fidesz szimpatizánsai. A helyi közösség talán megérdemelte volna, hogy ne ilyen módon értesüljön Márti megnyilatkozásáról – írta a polgármesterjelölt.


Szóljon hozzá cikkünkhöz Facebookon!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában