Helyi közélet

2014.10.13. 17:50

Legfeljebb a számokkal gyűlt meg a bajuk

Hajdú-Bihar - Panasz, komolyabb kifogás nem érkezett megyénkben a helyi választási irodákhoz a vasárnapi voksolás kapcsán – tudtuk meg hétfőn dr. Lipták Jánostól, a területi választási iroda vezetőjétől.

Hajdú-Bihar - Panasz, komolyabb kifogás nem érkezett megyénkben a helyi választási irodákhoz a vasárnapi voksolás kapcsán – tudtuk meg hétfőn dr. Lipták Jánostól, a területi választási iroda vezetőjétől.

Nem volt technikai vagy más, az eredménymegállapítást akadályozó oka annak, hogy néhány kistelepülésen éjjel 1 órás lapzártánkkor még nem zárult le az adatok feldolgozása. A jegyző elmondta, hogy ez a munka általában azért húzódhat el, mert csak akkor van kész, ha kétszer egymás után azonos számok jönnek ki; ha nem, akár sokszor egymás után is újraszámolhatják a voksokat a bizottság tagjai – valószínűleg egyre fáradtabban. Hozzátette azt is, hogy a kistelepüléseken jellemzően jelentős az érdekődés az egyéni képviselői helyek iránt, s a sok induló hosszabb adatfeldolgozási időt jelent. Megjegyezte, hajnali 4 órára zárult le teljes egészében Hajdú-Biharban az eredménymegállapítás, ez elfogadható azt is figyelembe véve, hogy népes lakosságú megyéről van szó.

A választási honlap adatai alapján Bagamérban egyéni listán 21, a roma nemzetiségi listán 15 jelölt indult. Csökmőn az egyéni képvselő volt sok, 20 fő, Gáborjánban 12 egyéni és 8 nemzetiségi, míg Szerepen 29 egyéni listás mellett 17 nemzetiségi jelöltre leadott szavazatokat kellett összesíteni. Az egyéni listán indulók számát tekintve a megyei rekorderek nem a fenti települések: Egyeken 44, Berekböszörményben 39, Váncsodon 37, Nyírábrányban 35, Álmosdon 32 jelölt volt. A nemzetiségi listákon Debrecenben 7 listán összesen 31 jelölt, Csökmőn és Hosszúpályiban 1-1 listán 20-20 jelölt indult.

HBN


Cikkünkhöz a Facebookon szólhat hozzá:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="450">


Hajdú-Bihar - Hajdú-Biharban a nemzetiségi választásra jogosultak (13 192 fő) mintegy 60 százaléka szavazott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában