Helyi közélet

2014.10.17. 18:16

Hasznos tanácsokat kaptunk értékeink védelmében

Debrecen - Több mint négyezer háztartást ért anyagi kár megyénkben idén.

Debrecen - Több mint négyezer háztartást ért anyagi kár megyénkben idén.

A kármegelőzéssel és a vagyonvédelemmel kapcsolatban adtak hasznos tanácsokat a rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az Országos Katasztrófavédelem szakemberei pénteken azon a lakossági fórumon, amely az Országos Kármegelőzési Program keretein belül érkezett Debrecenbe.

Mint a fórumon elhangzott, a statisztikák szerint a lakáskárok többsége megelőzhető lenne, ha az emberek jobban figyelnének tulajdonuk biztonságra. Hajdú-Bihar megyében idén összesen 4043 darab káresemény történt, ebből 1654 a cívisvárosban.

Az Országos Kriminológiai Intézet Kutatása alapján a szakemberek azt javasolják, vagyonunk védelmének érdekében kerítésünk legyen átlátható, de nehezen áthatolható. Emellett hasznos az elektronikus és mechanikus védelem, valamint a távfelügyelet. Ugyanakkor felhívták a figyelmet, a riasztó külső elemeit olyan magasan helyezzük el, hogy azt egyszerű eszközökkel ne lehessen elérni. Kiemelték, otthon tartott értékeinket, annak védelme érdekében fali trezorban tartsuk.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában